Župa Don Bosko

Zahvala župnika don Rudolfa Belka Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

Sve vas lijepo pozdravljam a ujedno i zahvaljujem.

Zahvaljujem dragom Bogu da smo doživjeli ovaj trenutak zajedništva, zahvaljujem gospodinu biskupu Miji na riječima ohrabrenja i poticaja za daljnje korake na putu vjere i daljnjoj izgradnji naše župske zajednice. Hvala  provincijalu don Peji Orkiću, velečasnom Vjeki Meštriću dekanu, članovima provincijalnog vijeća, župnicima i kapelanima koji su djelovali u ovoj župi, svećenicima našega dekanata, te svećenicima koji sada djeluju u ovoj župi na čelu s ravnateljem don Mladenom Delić, gospodinu Stipi Zeba koji zamjenjuje gradonačelnika Milana Bandića, hvala  gospodinu Dejanu Kljajiću predstavniku naše općine, limenoj glazbi  "Lovro Ježek"iz Marije Bistrice koji su došli uveličati ovo naše slavlje.

 

Kroz povijest naše župe ovdje je djelovalo 13. Župnika, ja sam 14. i 40 kapelana. Sigurno svaki je na svoj način radio i vodio ovu župu.  Nisam dugo ovdje, godinu i koji mjesec, ali mogu reći da je bilo vrijeme dosta intezivno i izazovno. Sigurno sam ne bi mogao puno toga napraviti ali uz podršku svoje subraće salezijanaca te vjernika naše župe napravili smo dosta toga.

Zahvaljujem se svim župljanima kroz čitavu povijest naše župe. Ima puno onih koji su dobar dio sebe ugradili u župnu zajednicu. Na svemu im hvala. Hvala onima koji sada djeluju u našoj župi: velikom zboru na čelu s voditeljicom Božicom Veršić, ne smijemo zaboraviti gospodina Branka Rakasovića koji je preko 60 godina vodio zbor, Ivan Škreblin sa svojim zborom, grupa mladih koja svira na dječjoj misi, grupa mladih koja svira na misi za studente, pastoralnom i ekonomskom župnom vijeću, sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove, Marijani Jambrišak Račić koja je na čelu župnog caritasa, salezijancima suradnicima koje vodi Antonija Klobučar, Ireni Iveković koja vodi čitače, molitvenoj zajednici muževa sv. Ivan Bosco, molitvenoj zajednici Krvi Kristove, udruzi Hrvatska žena na čelu s gđom. Marijanom Vidaković, KUD-u Klas s predsjednikom Božidarom Bengez, djelatnicima škole na čelu s ravnateljicom Jelenom Ivaci a na poseban način zahvaljujem gospođi Nevenki Biščan koja dugi niz godina za velike blagdane kiti našu crkvu.

Na poseban način zahvaljujem onima koji su kroz nekoliko godina pomagali kako bismo obnovili unutrašnjost crkve. Hvala svim donatorima, možemo reći da je  unutrašnjost crkve obnovljena od stropa do poda. Te sve radove izvodili su majstori i poduzetnici  iz Podsuseda. Stipe Jurišić sa ekipom, Franjo Smes, Janko Mlinarić sa ekipom, Stjepan Vešligaj s ekipom, Boris Panđa sa ekipom, Slavko Latin sa ekipom, Ivica Marić s mladima, prednovaci, Miljenko Golubić, Stjepan Puh, Mile Račić, braća Pavić, Drago Martinović i ostali.

 

Sigurno kroz čitavu povijest teško je sve spomenuti, ako sam nekoga zaboravio neka mi oprosti, zato još jednom hvala svima i neka nas dragi Bog prati na našem životnom putu.

 

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica