Župa Don Bosko

Sretan Uskrs Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

„Što tražite živoga među mrtvima?

nije ovdje, nego uskrsnu” ( Lk 24, 5-6)

 

Draga braćo i sestre!

 

         Evanđelisti nam u svojim izvješćima o Isusovoj smrti na križu, ukopu i njegovu slavnom uskrsnuću govore kako su Isusa svi njegovi učenici ostavili i pobjegli od straha za vlastiti život. No, ta ista izvješća nam govore o ženama koje su svojom prisutnošću Isusu bile oslonac i podrška.

         U rano nedjeljno jutro žene hitaju prema grobu, dok se šokirani učenici skrivaju u zatvorenim prostorijama. Za hrabrost, suosjećanje i ljubav, one su nagrađene. Kad su došle na grob, ukazaše im se dva anđela i rekoše: „Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu!”. Luka u svom evanđelju piše da su žene pratile Isusa i njegove učenike; one su i prve suradnice u apostolatu, najustrajnije učenice što se ne odijeliše od njega ni onda kad su ga učenici ostavili. Ostale su uz njega i u preteškom golgotskom času. Žene su zato povlaštene svjedokinje i njegova ukopa i pobjedonosnog Uskrsa.

         Kršćanske žene i majke su kroz povijest bile prve vjerovjesnice svojoj djeci. One su u zgodno i nezgodno vrijeme usađivale mladom naraštaju vrednote vjere. One su i danas pozvane da svojoj djeci, uz oca, budu prve vjeroučiteljice.

         Potrebno je, prigodom ovogodišnjeg Uskrsa, kad čitamo da su žene prve javile Isusovoj zajednici da je Isus uskrsnuo, naglasiti prevažnu ulogu žene i majke u obitelji.

         Živimo u vremenu kad čovjek sve više gubi osjećaj za duhovno. Dok nastoji zadovoljiti tjelesne prohtjeve i želje, zanemaruje dušu.

         Neka nam ovogodišnji Uskrs bude poticaj da ponovno postavimo sebi temeljna pitanja: Zašto sam na svijetu? Odakle sam? Zašto živim i kamo idem? Odgovore na ta pitanja potražimo u Isusu Kristu, jedinom i pravom Učitelju.

         Isus je uskrsnuo! To je temelj naše vjere. Isusovo uskrsnuće jamac je i našeg uskrsnuća. Stoga, radujmo se i kličimo: Aleluja!

 

Svima želimo: SRETAN  I   BLAGOSLOVLJEN USKRS!

          

  Vaši svećenici  - salezijanci.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow Sretan Uskrs