Župa Don Bosko

29.01.2020. DRUGI DAN TRODNEVNICE POVODOM BLAGDANA SV.IVANA BOSCA Ispis E-mail
Autor: Miljenko Golubic   
img_8355_resize.jpg

 Večeras smo slavili misno slavlje za drugi dan trodnevne priprave za proslavu blagdana sv.Ivana Bosca, sveca po kome naša župa u Podsusedu dobila ime.

Misno slavlje predvodio je don Mario Bobić, voditelj oratorija, ekonom i župni vikar u župi Duha Svetoga na Jarunu, uz kocelebraciju ravnatelja don Mladena Delića, župnika don Rudolfa Belka i župnog vikara don Ante Stojića.

Sastav mladih je sviranjem i pjevanjem uveličao misno slavlje drugog dana trodnevnice.

 

img_8331cr_resize.jpg
 
 img_8336_resize.jpg  
 img_3407_resize.jpg  Don Mario započeo je današnju propovijed usporedbom Davida iz današnjeg evanđelja i sv.Ivana Bosca koji je teško živio na selu, da je bio poslušan i da je imao povjerenje u Boga.
 img_8344cr_resize.jpg  Nastavio je kako don Bosco nikada nije izgubio pouzdanje i povjerenje u Boga, pa i u teškim trenucima u životu koji su ga dovodili u kušnju, zato trebamo božje milosrđe, da je On tu s nama, da ovi dani priprave budu poticaj da prihvatimo božji plan u našem životu.
 img_8346cr_resize.jpg  Don Mario Bobić rođen je 18.listopada 1982. u Splitu.Zavjete je položio 8.rujna 2010., a 23.lipnja 2018. godine u riječkoj katedrali za svećenika ga je zaredio nadbiskup mons.Ivan Devčić, a mladu misu slavio je u karmeličanskoj župi sv.Mihovila arkanđena u Splitu. Don Mario djeluje u župi Duha Svetoga na Jarunu kao voditelj oratorija, župni ekonom i vikar.
 img_8347_resize.jpg  
 img_8348_resize.jpg  
 img_8355_resize.jpg  
 img_8358_resize.jpg  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica