Župa Don Bosko

PASTORALNI CENTAR SV. IVAN BOSCO Ispis E-mail
 sz_1_resize999.jpg
Draga braćo i sestre!
Radosna vas srca obavještavamo da je u Podsusedu pokrenut projekt izgradnje novog pastoralnog centra "Sv. Ivan Bosco".
Župljani župe Sv. Ivan Bosco već 20 godina sanjaju ovakav projekt i sada je konačno stiglo vrijeme da se taj san ostvari.
 sz_3_resize999.jpg
Centar predstavlja nedostajuće prostore Oratorija salezijanske župe u Podsused i zaokružuje prostor pristupnog trga ispred samostana i crkve sv.Ivan Bosco.
Planira se na mjestu postojećeg vanjskog igrališta i garaža samostana te je smješten u visinskoj razlici postojećeg terena s pristupom novim prostorima sa razine pristupnog trga i novoplaniranog vanjskog igrališta s tribinama na krovu, odnosno na razini današnjeg igrališta i bočnog pristupa u samostan.
 sz_5_resize999.jpg
Poseban je naglasak stavljen na promišljanje prostora salezijanskog Oratorija i specifičnog pastoralnog rada Salezijanaca s mladima.
Središnje mjesto prostora čini velika dvorana Oratorija s vanjskim prostorom trijema koji je produžetak i prijelaz unutarnjeg na vanjske prostore.
 sz_6_resize999.jpg
Novi pastoralni centar predstavlja dovršetak prostora župe (zajedno s nedostajućim servisnim prostorima) i urbanističko zaokruživanje vanjskog prostora ispred crkve.
Vizualno se uklapa u visinsku razliku postojeće podsusedske padine te vanjskom formom uokviruje sve novoplanirane sadržaje.
 sz_2_resize999.jpg
 sz_4_resize999.jpg
 pastoralni_tlocrt_krovnih_ploha_resize999.jpg
 pastoralni_tlocrt_suterena_resize999.jpg
 pastoralni_geodetska_snimka_resize999.jpg
 
Prvi je korak bilo odobrenje Provincije i izrada ovog idejnog rješenja. 
Nakon odobrenja Gradskog ureda za planiranje i izgradnju te prikupljenih svih posebnih uvjeta, izrađuje se glavni projekt s kojim se ide u ishođenje građevinske dozvole.
Trenutno (veljača 2020.) se nalazimo u ovoj fazi te su moguće izmjene priloženih slika. 

U svrhu izgradnje centra otvoren je poseban bankovni račun namjenjen isključivo tome.
Vašim doprinosom uvelike ćete pomoći izgradnji.
uplatnica_za_donaciju.jpg
Hvala!
Vaši Salezijanci
 
« Prethodna
You are here  : Naslovnica arrow PASTORALNI CENTAR