Župa Don Bosko

PASTORALNI CENTAR SV. IVAN BOSCO Ispis E-mail
hrvatska_zastava.jpg engleska_zastava.jpg njemacka_zastava.jpg talijanska_zastava.jpg  
 plakat_za_koncert.jpg
 Molimo vas da proširite ovu lijepu vijest i budete promicatelji našeg cilja, izgradnje Pastoralnog centra. Hvala vam od srca!

Pastoralni centar Podsused - PROMO.mp4 from Hommage Production LLC on Vimeo.

 
 sz_1_resize999.jpg
Draga braćo i sestre!
Radosna vas srca obavještavamo da je u Podsusedu pokrenut projekt izgradnje novog pastoralnog centra "Sv. Ivan Bosco".
Župljani župe Sv. Ivan Bosco već 20 godina sanjaju ovakav projekt i sada je konačno stiglo vrijeme da se taj san ostvari.
 sz_3_resize999.jpg
Centar predstavlja nedostajuće prostore Oratorija salezijanske župe u Podsused i zaokružuje prostor pristupnog trga ispred samostana i crkve sv.Ivan Bosco.
Planira se na mjestu postojećeg vanjskog igrališta i garaža samostana te je smješten u visinskoj razlici postojećeg terena s pristupom novim prostorima sa razine pristupnog trga i novoplaniranog vanjskog igrališta s tribinama na krovu, odnosno na razini današnjeg igrališta i bočnog pristupa u samostan.
 sz_5_resize999.jpg
Poseban je naglasak stavljen na promišljanje prostora salezijanskog Oratorija i specifičnog pastoralnog rada Salezijanaca s mladima.
Središnje mjesto prostora čini velika dvorana Oratorija s vanjskim prostorom trijema koji je produžetak i prijelaz unutarnjeg na vanjske prostore.
 sz_6_resize999.jpg
Novi pastoralni centar predstavlja dovršetak prostora župe (zajedno s nedostajućim servisnim prostorima) i urbanističko zaokruživanje vanjskog prostora ispred crkve.
Vizualno se uklapa u visinsku razliku postojeće podsusedske padine te vanjskom formom uokviruje sve novoplanirane sadržaje.
 sz_2_resize999.jpg
 sz_4_novo.jpg
 pastoralni_tlocrt_krovnih_ploha_novo.jpg
 pastoralni_tlocrt_suterena_novo.jpg
 pastoralni_geodetska_snimka_resize999.jpg
 

Prvi je korak bilo odobrenje Provincije i izrada ovog idejnog rješenja. 
Nakon odobrenja Gradskog ureda za planiranje i izgradnju te prikupljenih svih posebnih uvjeta, izrađuje se glavni projekt s kojim se ide u ishođenje građevinske dozvole.

U svrhu izgradnje centra otvoren je poseban bankovni račun namjenjen isključivo tome.
Vašim doprinosom uvelike ćete pomoći izgradnji.

 

uplatnica_za_donaciju.jpg

Dragi župljani, dragi dobročinitelji,
u ime Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća želimo Vam se zahvaliti na svim donacijama kojima nesebično darivate za potrebe izgradnje novog pastoralnog centra Sv. Ivan Bosco. Preporučamo se u vašim molitvama...
Građevinska dozvola za novi pastoralni centar Sv. Ivan Bosco izdana je 01.07.2020. (Klasa
: UP/I-361-03/20-001/225, Ur. broj: 251-13-22-5/001-20-9). Izrađen 
je Izvedbeni projekt s troškovnicima. Svi troškovi oko izrade projekta, dobivanja građevinske dozvole te komunalni i vodni doprinosi uplačeni su od strane Salezijanske Provincije. Troškovi iznose oko 470.000kn. Pribavljeni su svi potrebni dokumenti za gradnju i očekujemo početak gradnje 2023. godine.


Veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji donatorskog koncerta i najljepša hvala svima koji su se odazvali i kupnjom donatorskih ulaznica prisustvovali veličanstvenom glazbenom doživljaju.

Izradom makete cijelog kompleksa s novim pastoralnim centrom koja se nalazi u crkvi, pokušali smo Vam približiti cijeli projekt u trodimenzionalnom obliku. 

Stanje sredstava na donatorskom bankovnom računu s danom 29.12.2022. iznosi 746.062,74 kn i 3.240,02 EUR, u što je uključeno 100.000,00 kn od Salezijanske provincije. 

Hvala!
Vaši Salezijanci
 
« Prethodna
You are here  : Naslovnica arrow PASTORALNI CENTAR