Župa Don Bosko

Don Pavao Špoljar i don Ivan Veriga primili red prezbiterata Ispis E-mail
Autor: Damir Latin   

 redjenje.jpg

Na svećeničkom ređenju održanom jučer u Mariji Bistrici red prezbiterata primili su salezijanci don Pavao Špoljar i don Ivan Veriga. Ukupno je zaređeno dvadeset svećenika. Zbog oštećenja katedrale u nedavnom potresu ovaj veliki događaj za Crkvu u Hrvata prebačen je u nacionalno Marijansko svetište.

Misno slavlje predvodio je kardinal josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, uz koncelebraciju brojnih svećenika. Don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, s mnoštvom salezijanaca nazočio je slavlju. Obitelji, rodbina i prijatelji don Pavla i don Ivana također su stigli u velikom broju, a ovaj veliki dan za Salezijansku obitelj nisu propustili ni sestre Kćeri Marije Pomoćnice, salezijanci suradnici, don Boscovi bivši učenici, pripadnici Udruženja Marije Pomoćnice i mnogi mladi pristigli iz Zagreba, Rijeke, Splita i Žepča.

U svojoj homiliji kardinal se obratio ređenicima: „Treba težiti za ljepotom života s Bogom koja u sebi sadrži ljubav i istinu. Ona se postiže kada se čovjek podloži Božjoj volji i Njegovoj spasonosnoj moći. Slušati Boga znači krenuti sa sviješću da nas Njegovo gospodstvo spašava. Povratak središtu traži da naš pogled trajno bude s povjerenjem usmjeren prema Isusu da ostanemo poslušni Njegovoj Riječi, u zajedništvu s Njim, posebno po molitvi“.

„Dvadeset novih svećenika u 2020. godini govore nam o budućnosti, znak su budućnosti, onoga što nam Bog priprema. S jedne strane osjećamo težinu vremena i života, ali krize su uvijek i novi izazovi za ono što dolazi. Bog vodi povijest i trebamo uvijek iznova obnavljati povjerenje u Njega." - rekao je nadbiskup Bozanić.

Nakon misnog slavlja zaređeni prezbiteri ostali su u čestitanju s kardinalom i svećenicima, a kasnije su se pridružili obitelji, rodbini i prijateljima.

Don Ivan mladu misu će slaviti u Podsusedu u nedjelju 28. lipnja, a don Pavao u Ždali u nedjelju 5. srpnja. 
   
 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica