Župa Don Bosko

10.04.2022. Ispis E-mail
Autor: Damir Latin   

CVJETNICA - NEDJELJA MUKE GOSPODNJE (C)

10. 4. 2022.

 

 

1.    Danas je nedjelja Muke Gospodinove ili Cvijetnica. Započinje Veliki tjedan u kojem Crkva slavi otajstvo spasenja. Prije svake svete mise bit će blagoslov maslinovih grančica koje možete nabaviti na stolovima našeg župnog Caritasa ispred crkve. Pod misama se čita Muka Gospodina našega Isusa Krista, pa danas neće biti križnog puta.

 

2.    Nakon dvije godine života u pandemiskim okolnostima, od 9. travnja, dokinute su postojeće odredbe Zagrebačke nadbiskupije. Pričest se može primati na ruke i na jezik, ponovno se koristi gesta pružanja mira, postavljaju se posude s blagoslovljenom vodom.

 

3.    Na Veliki utorak, 12 travnja, u našoj će župi biti Uskrsna ispovijed s početkom u 17 sati.

 

4.    Na Veliki četvrtak, 14. travnja, u crkvi svetog pape Ivana XXIII u zagrebačkoj Dubravi bit će Misa posvete ulja u 10 sati. Koju predvodi zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić. To je ujedno i svećenički dan. Obredi Velikog četvrtka počet će u 18.30.

 

5.    Na Veliki petak, 15. travnja, spomen je Muke Gospodnje, zapovijedani je post i nemrs. U 15 sati bit će pobožnost Križnog puta koji predvodi Zajednica Krvi Kristove. Obredi počinju u 18.30. Pjevana Muka, poklon Križu i sv. Pričest.

 

6.    Velika subota,16. travnja, Misa uskrsnog bdijenja započinje u 20 sati s Blagoslovom ognja ispred crkve, slijedi Hvalospjev uskrsnoj svijeći, Služba čitanja, Blagoslov vode i Euharistijska služba. Toga  dana, u 15 sati, naši animatori pozivaju vjernike, a posebno mlade i djecu, na krunicu Milosrdnog Isusa ispred Kristova groba.  Kroz sveto trodnevlje Velikog četvrtka, Petka i Subote neće biti jutarnjih svetih misa.

 

7.    Slijedeće nedjelje, 17. travnja, slavimo Uskrs. Svete mise bit će u 6, 7, 9, 10.30, 12 i navečer u 18.30. Blagoslov jela bit će nakon svake dopodnevne mise.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 10.04.2022.