Župa Don Bosko

molitvene Ispis E-mail
Autor: Administrator   
1.MOLITVENA ZAJEDNICA BL.ALOJZIJA STEPINCA

Molitvena zajednica Blaženog Alojzija Stepinca, od SVIBNJA 2003. ima svoje članove u ovoj župi. Ova se molitvena zajednica okuplja na poticaj župnika don Tunje Blaževića. Prvi put smo se sastali 10. listopada 2003., znajući koliko se žarko Blaženik molio Mariji i koliko je rado molio krunicu. Zato je zajednica i formirana u listopadu, mjesecu Gospine krunice. Zajednica broji 38 članova. Sastaje se svakog 10. u mjesecu na svetu misu i molitvu krunice, propovijed o blaženom Alojzju Stepincu.


Uz svoje svakodnevne obveze koje žele obavljati savjesno, članovi Zajednice će živjeti Radosnu Riječ u obitelji, na radnom mjestu, okruženju u kojem borave, molit će za lijepu našu i svakog brata čovjeka, a prvenstveno na čast Spasitelja i Otkupitelja, Isusa Krista, za Crkvu,za osobnu vjeru i duhovni rast. Promicat će glas svetosti bl. Alojzija, štovati Mariju kojoj se blaženi Alojzije rado i puno molio, pa je jednom prilikom i sam rekao da je "Marija Majka naših duša dva puta. Prvi puta kad je po tijelu rodila Isusa, život svijeta, a drugi puta, kad je svojevoljno pristala na krvavu žrtvu Isusovu na križu, koji je ondje umro za grijehe svega svijeta.
Blaženi Alojzije Stepinac i blagoslovio našu crkvu 6.rujna 1942. Planirali smo da jedan od vitraja u crkvi bude Blaženikov. To se i ostvarilo kad smo 10.svibnja 2005. napravili i blagoslovili vitraj njemu u čast. Takoðer je bilo i hodočašće u Krašić 2005. godine u studenome.
 
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPA arrow MOLITVENE ZAJEDNICE