Župa Don Bosko

24.02.2013. Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

2. KORIZMENA NEDJELJA (C)

24. 02. 2013.

 

 

Svete mise: radnim danom u: 7:00 i 18:30

                    Nedjeljom u 7:00, 9:00, 10:30, 12:00 i u 18:30

                    Svetu krunicu molimo svakog dana u 18 sati.

 

Spomendani svetaca kroz ovaj tjedan:

Ponedjeljak – Sv. A. Versiglia i K. Caravario – sal. mučč.

Utorak – Sv. Aleksandar

Srijeda – Sv. Gabrijel od Žalosne Gospe

Četvrtak – Sv. Teofil, Bogoljub

Petak – Sv. Hadrijan

Subota  - Sv. Lucije

Onima koji slave imendan naše iskrene čestitke.

 

Kroz korizmene petke i nedjelje pozivamo vas na  pobožnost Križnog puta prije večernje svete mise (18 sati). Ove nedjelje Križni put predvode naši najmlađi.

 

Sljedeća nedjelja 3. korizmena, tradicionalno je već nedjelja Caritasa. Kao i prošlih sedam godina, a pod  motom „VJERA BEZ DJELA JE MRTVA” (Jak 2,25), usmjereni smo prema braći i sesrama po vjeri i narodnosti u Bosni i Hercegovini u ovom Tjednu solidarnosti. Svoje priloge, kako kroz ovaj tjedan, tako i kod svih misa u sljedeću nedjelju u milostinji namijenit ćemo na tu nakanu. Za svaki prilog unaprijed iskrena hvala.

Vjerujemo da vam je svima znano da je papa Benedikt XVI. dana 11. veljače objavio svoju odluku o odreknuću papinske službe, koja prestaje sa zadnjim danom u mjesecu, tj. u četvrtak 28. veljače. Na taj dan, po odredbi našega nadbiskupa u svim župama održat će se Euharistijsko klanjanje, zahvaljujući Bogu za darove koje smo po papi Benediktu XVI. primili. Molit ćemo za papu i na papine nakane, a osobito za duhovna zvanja. Nadalje od 1. ožujka molit ćemo u molitvama vjernika za izbor novog pape, izbor novoga oglasiti crkvenim zvonima, a u prvu nedjelju po izboru himnom Tebe Boga hvalimo i molitvom zahvalili za izbor novog Petrovog nasljednika.

Napominjemo da u ovoj godini vjere mi salezijanci slavimo 100-tu obljetnicu prisutnosti u Hrvatskoj (1913-2013). Uz ostale prigodne programe, pred nama je vrlo brzo jedan izuzetan događaj, a to je dolazak moćiju sv. Ivana Bosca u Hrvatsku od 8-23. ožujka.

U našoj župi ćemo „dočekati” don Bosca u petak 22. ožujka. Po najavljenom programu to će biti između 11:30 i 12:00 sati. Uz prigodne molitvene i pjevačke programe nastojat ćemo se svi uključiti. Podrobnije informacije imate i na prigodnom letku na stoliću za tisak. Posebno pozivamo na bdjenje toga dana, odnosno noći u našoj crkvi.

Prvopričesnici i krizmanici imaju župni vjeronauk po ustaljenome rasporedu.

 

TISAK: Preporučamo, kao i uvijek naš katolički tisak. GK, Don Bosco danas, Veritas, Gl. Srca Isusova i Marijina i dr.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 24.02.2013.