Župa Don Bosko

03.03.2013. Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

 

         3. KORIZMENA NEDJELJA (C)

                  03. 03. 2013.

 

Svete mise: radnim danom u: 7:00 i 18:30

                    Nedjeljom u 7:00, 9:00, 10:30, 12:00 i u 18:30

                    Svetu krunicu molimo svakog dana u 18 sati.

Spomendani svetaca kroz ovaj tjedan:

Ponedjeljak – Sv. Kazimir

Utorak – Sv. Euzebije

Srijeda – Sv. Marcijan

Četvrtak – Sv. Perpetua i Felicita

Petak – Sv. Ivan od Boga

Subota  - Sv. Franciska Rimska

Onima koji slave imendan naše iskrene čestitke.

 

Kroz korizmene petke i nedjelje pozivamo vas na  pobožnost Križnog puta prije večernje svete mise (18 sati). Ove nedjelje Križni put predvode članovi župnog Caritasa..

Danas u 19:30 susret  liturgijskih čitača, a poslije je sastanak ANIMATORA.

Sutra u 19:30 pozivamo na sastanak članove Župnog pastoralnog vijeća i po jednog predstavnika iz drugih skupina koje djeluju u našoj župi radi dogovora i programa za dolazak Don Boscovih relikvija u našu župu.

Sljedeće nedjelje je Križni put našeg dekanata na  Kalvariji u Vrapču u 16:30, pa vas pozivamo na ovo korizmeno zajedništvo našega dekanata.

Današnja nedjelja 3. korizmena, tradicionalno je nedjelja Caritasa. Kao i prošlih godina, a pod  motom „VJERA BEZ DJELA JE MRTVA” (Jak 2,25), usmjereni smo prema braći i sestrama po vjeri i narodnosti u Bosni i Hercegovini. U ovom Tjednu solidarnosti svoje priloge, kako kroz ovaj tjedan, tako i kod svih misa današnje nedjelje u milostinji namijenit ćemo na tu nakanu. Za svaki prilog unaprijed iskrena hvala.

Pozivamo vas da kroz ove dane u svoje vjerničke molitve uključite nakanu za izbor novoga pape.

Napominjemo da u ovoj godini vjere mi salezijanci slavimo 100-tu obljetnicu prisutnosti u Hrvatskoj (1913-2013). Uz ostale prigodne programe, pred nama je vrlo brzo jedan izuzetan događaj, a to je dolazak moćiju sv. Ivana Bosca u Hrvatsku od 8-23. ožujka.

U našoj župi ćemo „dočekati” don Bosca u petak 22. ožujka. Po najavljenom programu to će biti između 11:30 i 12:00 sati. Uz prigodne molitvene i pjevačke programe nastojat ćemo se svi uključiti. Podrobnije informacije imate i na prigodnom letku na stoliću za tisak. Posebno pozivamo na bdjenje toga dana, odnosno noći u našoj crkvi.

Prvopričesnici i krizmanici imaju župni vjeronauk po ustaljenome rasporedu.

 

Poslije svetih misa kroz korizmene  nedjelje ispred crkve možete nabaviti prigodne uskrsne aranžmane, rad članica našega Caritasa. Prilozi su namijenjeni za potrebite u našoj župi.

 

TISAK: Preporučamo, kao i uvijek naš katolički tisak. GK, Don Bosco danas, Veritas, Gl. Srca Isusova i Marijina i dr.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 03.03.2013.