Župa Don Bosko

17.03.2013. Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

5. KORIZMENA NEDJELJA (C)

17. 03. 2013.

 

Svete mise: radnim danom u: 7:00 i 18:30

                  Nedjeljom u 7:00, 9:00, 10:30, 12:00 i u 18:30

                  Svetu krunicu molimo svakog dana u 18 sati.

Kroz korizmene petke i nedjelje pozivamo vas na  pobožnost Križnog puta prije večernje svete mise (18 sati). Ove nedjelje Križni put predvode članice Društva Hrvatska žena – ogranak Podsused

Od spomendana svetaca kroz ovaj tjedan ističemo blagdan sv. Josipa u utorak 19. ožujka. Slavi se u župi Gajnice. U našoj crkvi sv. mise će biti u 7:00, 9:00 i 18:30.

U utorak započinjemo s trodnevnom duhovnom pripravom za dolazak relikvija sv. Ivana Bosca u našu župu. Započinjemo sa sv. krunicom u 18 sati, zatim sv. misom s prigodnom propovijeđu te kraćim programom iza sv. mise. U četvrtak iza sv. mise imat ćemo Euharistijsko klanjanje. Trodnevnicu predvode: don Anto Stojić s Knežije, don Mladen Delić – župnik iz Rudeša i don Anto Vasilj – župnik iz Jaruna.

Molimo sve one koji mogu pridonijeti u kolačima za naše najmlađe za petak kada očekujemo dolazak relikvija sv. Ivana Bosca. Po mogućnosti neka to bude u četvrtak poslijepodne ili petak rano dopodne. Unaprijed iskrena hvala.

U petak u 11:30 pozivamo vas da u što većem broju dočekamo relikvije našeg sveca zaštitnika. Podrobniji program s rasporedom bdijenja imate na plakatima.

U srijedu i u četvrtak u 10 i u 15 sati (zavisno o smjeni u školi) USKRSNA ISPOVIJED je za djecu osnovne škole. Za odrasle u petak u 17 sati. Pozivamo vas da dođete na vrijeme. Doći će nam u ispomoć i svećenici iz dekanata i uz večernju sv. misu koju će predvoditi mons. Ivan Šaško – pomoćni biskup zagrebački, proslavimo ovaj dan.

Zahvaljujemo od srca članicama našeg župnog Caritasa što su paketima s nužnim namirnicama i za ove uskrsne dane obradovale naše najpotrebnije.

Pozivamo vas da kroz ove dane, a napose u utorak kada je inauguracija novog pape Franje u svoje vjerničke molitve uključite njegove potrebe kao Petrovog namjesnika na zemlji.

Prvopričesnici  imaju župni vjeronauk po ustaljenome rasporedu (subotom), a krizmanici su u srijedu i četvrtak pozvani na uskrsnu sv. ispovijed po rasporedu.

Poslije svetih misa kroz korizmene  nedjelje ispred crkve možete nabaviti prigodne uskrsne aranžmane, rad članica našega Caritasa. Prilozi su namijenjeni za potrebite u našoj župi, kao i prigodne knjige o sv. Ivanu Boscu.

Sljedeća nedjelja je CVJETNICA – kojom ulazimo u Veliki tjedan.

TISAK: Preporučamo, kao i uvijek naš katolički tisak. GK, Don Bosco danas, Veritas, Gl. Srca Isusova i Marijina i dr.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 17.03.2013.