Župa Don Bosko

24.03.2013. Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

CVJETNICA(C)

24. 03. 2013.

 

Svete mise: 7:00, 9:00, 10:30, 12:00 i u 18:30

 

Nedjeljom Muke Gospodnje, odnosno Cvjetnicom započinjemo Veliki ili Sveti Tjedan u kojem Crkva slavi otajstva spasenja koje je ostvario Krist u posljednjim danima svoga života, počevši od mesijanskog ulaska u Jeruzalem, sve do njegove blažene muke, smrti i uskrsnuća. Korizmeno vrijeme traje do Velikog četvrtka s kojkim započinje Vazmeno Trodnevlje, koje završava uskrsnim bdjenjem.

 

Danas, budući da se čita i li pjeva „Muka” neće biti Pobožnosti Križnog puta.

 

Na Veliki četvrtak u 10 sati u našoj katedrali je misa posvete ulja i obnova svećeničkih obećanja. Koji možete pridružite se biskupskom i sveć. zboru naše nadbiskupije. U našoj crkvi obredi Velikog četvrtka počinju u 18:30. Sjećamo se ustanove euharistije (mise), svećeničkog reda te Isusova pranja nogu apostolima kao znak bratske ljubavi i služenja.

Na Veliki petak je zapovijedani post i nemrs. U 15 sati obavit ćemo pobožnost križnog puta. Obredi Velikog petka počinju u 18:30 s pjevanim izvješćem o Muci Kristovoj, ljubljenjem križa i sv. Pričešću. Milostinja Velikog petka je namijenjena za baziliku Božjeg groba u Jeruzalemu.

Na Veliku subotu – misa Uskrsnog bdjenja počinje u 20 sati s blagoslovom ognja ispred crkve. Slijedi blagoslov i Hvalospjev uskrsnoj svijeći, blagoslov vode, služba čitanja i euharistijska služba.

U svetom Trodnevlju nema uskrsnih misa kao ni sv. ispovijedi, osim umirućima.

Zahvaljujemo od srca svima za korizmeno odricanje koje ste namijenili potrebama našeg Caritasa. Za naš župni Caritas namijenjini su i vaši današnji prilozi za maslinove grančice.

Zahvaljujemo svima u organizaciji dočeka relikvija sv. Ivana Bosca. Hvala propovijednicima Trodnevnice, animatorima, mladima, našim salezijanskim kandidatima, djelatnicima Caritasa i svima vama za kolače za djecu.

    Na Uskrs svete mise ćemo slaviti u 6, 7, 9, 10:30, 12 i u 18:30, uz napomenu da s Velike subote na Uskrs prelazimo na ljetno računanje vremena.

Blagoslov jestvina i novih plodova bit će na kraju Vazmenog bdijenja i na kraju svih dopodnevnih misa na sam Uskrs.

 

Preporučamo kao i uvijek naš katolički tisak.
 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 24.03.2013.