Župa Don Bosko

10.11.2013. PROSLAVA BLAGDANA SV,MARTINA Ispis E-mail
Autor: Miljenko Golubic   
img_3376_resize.jpg 

Blagdan sv.Martina i ove godine smo proslavili svečanom procesijom od župne crkve do kapele sv.Martina. U procesiji pješačilo je oko 250 hodočasnika uz prohladno i vjetrovito vrijeme. Puhaći orkestar ZET-a i župni zbor animirali su svojim sviranjem i pjevanjem procesiju i sv.misu.

 

img_3305_resize.jpg  Vjernici okupljeni ispred župne crkve prije kretanja procesije
 img_3383_resize.jpg  Župnik don Nedjeljko Nedić i današnji propovjednik don Ivan Stojanović, župnik na Knežiji u procesiji na Podsusedskom trgu.
 img_3395_resize.jpg  Procesija podno ruševina starog grada Susedgrada.
 img_3399_resize.jpg  Procesiju su predvodili najmlađi koji su stigli ispred Tenis dvorane gdje ćemo zahvaljući vlasnicima slaviti svetu misu.
 img_3413_resize.jpg  Zaštićeni od vremenskih uvjeta , u dvorani smo se smjestili na zelenu travu i tribine.
 img_3409_resize.jpg  Župni zbor predvođen gospodinom Brankom Rakasovićem i ove godine animirao je pjevanjem svetu misu.
 img_3432_resize.jpg  Propovijednik don Ivan Stojanović u svojoj propovijedi osvrnuo se na sv.Martina i njegovu velikodušnost i na današnje prilike i odnos prema mladima.
 img_3506_resize.jpg

 Puhački orkestar ZET.a predvođen dirigentom prof.Ivanom Podgorski (85 god.) nastavio dvadesetogodišnju tradiciju sudjelovanja na procesijama povodom blagdana sv.Martina. Svirajući crkvene pjesme za vrijeme sv.mise i popularne melodije poput "Sebus Zagrebu","Tebi grade moj"po svršetku sv.mise  oduševili su sve prisutne.

 img_3459_resize.jpg

 Zahvaljujemo svima koji su doprinjeli uspjehu proslave blagdana sv.Martina, a naročito članicama HRVATSKA ŽENA GRAD ZAGREB OGRANAK PODSUSED, župnom zboru na čelu s gosp.Brankom Rakasovićem, Puhačkom orkestru ZET.a na čelu s dirigentom prof.Ivanom Podgorskim, gospodinu Željku Pavliću iz OŠ ban Josip Jelačić za ozvučenja, osoblju i vlasnicima Tenis dvorane na ustupljenom prostoru, današnjem propovijedniku don Ivanu Stojanoviću i svima koje nismo spomenuli.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica