Župa Don Bosko

15.12.2013. BETLEHEMSKO SVJETLO STIGLO U NAŠU ŽUPU Ispis E-mail
Autor: Miljenko Golubic   
img_3650_resize.jpg 

 Savez izviđača Hrvatske i ove je godine tradicionalno organizirao dolazak Betlehemskog svjetla u Hrvatsku, a ispred zagrebačke Katedrale svjetlo mira uručili su predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki koji ga je predao mons. Josipu Kuhtiću, rektoru zagrebačke katedrale.

Odred  izviđača MP iz Podsuseda večeras je donio Betlehemsko svjetlo u našu župu i predao ga župniku don Nedjeljku Nediću.

img_3647_resize.jpg  Mons. Kuhtić je poručio vjernicima na misi, kojoj je nazočio i Josip Leko, neka Betlehemsko svjetlo upale i u svojim srcima. 
 img_3652_resize.jpg
 "Na prvu nedjelju Došašća, predstavnik austrijskih izviđača u špilji Kristova rođenja u Betlehemu pali svjetlo i austrijski izviđači iz Betlehema ga nose u Beč. Nakon ceremonije u Beču, gdje su jučer sudjelovali i naši predstavnici, svjetlo je danas došlo u zagrebačku Katedralu, a idući tjedan dana obići će cijelu Hrvatsko kroz izviđačke udruge", rekao je Smode.

.
 img_3656_resize.jpg  Napomenuo je da je Betlehemsko svjetlo jedini otvoreni plamen koji se može voziti avionom i da ta poruka mira dosad nije naišla ni na kakvu zapreku
 img_3677_resize.jpg  Župnik don Nedjeljko Nedić je pozvao župljane i sve ljude dobre volje koji u blagdanskim vremenima žele imati Betlehemsko svjetlo u svom domu da ga mogu upaliti u našoj župnoj crkvi..

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica