Župa Don Bosko

06.09.2015. Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

23. NEDJELJA K/G  (B)

6. 9. 2015.

 

 

Svete mise:  Radnim danom u: 7:00 i u 18:30

                     Nedjeljom u: 7:00, 9:00, 10:30, i u 18:30. - od slijedeće nedjelje započinje misa u 12 sati.

 

Spomendani kroz ovaj tjedan:

Ponedjeljak – sv. Marko Križevčanin, prezb. i mč.

Utorak – Rođenje BDM, Mala Gospa

Srijeda – Sv. Petar Claver, prezb.

Četvrtak –

Petak –

Subota – Presveto Ime BDM

 

 

            Sutra započinje nova školska godina. Želimo sretan i blagoslovljen početak đacima i nastavnicima, a napose "prvašićima". Zaziv Duha Svetoga imat ćemo u nedjelju, 20. rujna. Tijekom rujna bit će i upisi kandidata za Prvu pričest i sv. Krizmu.

 

            Od slijedeće nedjelje započinjemo s misama u podne.

 

            U utorak je Mala Gospa i koji možemo, pođimo u Stenjevecc gdje ćemo na razini našeg dekanata proslaviti Rođenje BDM – Malu Gospu. U Stenjevcu su mise u 7:30, 9:00, 11:00 i 18:00 sati. Sv. Misu u 11:00 sati predvodi fra Nikola Šantek, magistar bogoslova i tajnike Provincije franjevaca konventualaca, a misu u 18:00 sati predvodi mons. dr. Juraj Batelja, kanonik i postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

 

            U planu nam je ove godine okrečiti crkvu i urediti kor pa Vas pozivamo da se, prema svojim mogućnostima, uključite u ovu našu akciju, makar i skromnim prilogom. Zasad su prikupljena sredstva nedostatna, a želja nam je a i vremenski uvjeti nas obvezuju da to napravimo još za toplih dana.

 

            Danas, pod misom u 10:30, naši su bogoslovi obnovili svoje privremene zavjete. Pratimo ih svojom molitvom!

 

            284. Hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu je pred nama: subota, 12. rujna – mladi, a u nedjelju 13. rujna ostali. Misno slavlje će predvoditi naš kardinal Josip Bozanić. Vrijeme leti, pa planirajte na vrijeme ako kanite poći. Prijave u župnom uredu. Zasada imamo pola autobusa popunjenoga. Cijena puta je 70 Kn.

           

            Preporučamo kao i uvijek naš katolički TISAK: Glas koncila, Don Bosco danas, Veritas, Glasnik SiiM, Naša ognjišta, Katol. tjednik i dr.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 06.09.2015.