Župa Don Bosko

24.01.2016. Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

III. NEDJELJA KROZ GODINU - C

24. 1. 2016.

 

 

Svete mise:     Radnim danom u: 7:00 i u 18:30

                        Nedjeljom u: 7:00, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:30

 

Kroz ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak: Obraćenje sv. Pavla

Utorak: Sv. Timotej i Tito, biskupi

Srijeda: sv. Anđela Merici, dj.

Četvrtak: sv. Toma Akvinski, prezb. i crkv. naučitelj

Petak:

Svima koji slave svoj imendan kroz ovaj tjedan – čestitamo imendan!

 

            Danas na III. NKG je ujedno i blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika naše salezijanske družbe. Sv. Franjo je zaštitnik novinara i tiskara. Naša salezijanska izdavačka kuća Salesiana d.o.o. uz pomoć Pokreta salezijanske mladeži organizira akciju Dobre knjige i ponudit će ispred crkve neke svoje naslove koje možete kupiti po sniženim cijenama. Kupovinom ih podržavamo u dobru i nastavku njihove djelatnosti.

 

            Slijedeće nedjelje slavimo svoga nebeskog zaštitnika sv. Ivana Bosca, kome je posvećena naša crkva i župa. Pripravljat ćemo se trodnevnicom. Svaku večer će biti drugi svećenik koji će nas uvoditi u naše slavlje. Pozivamo na trodnevnicu sve one koji žele moliti za blagoslov obitelji, za blagoslov naše djece i mladih, blagoslov naše župske zajednice. Trodnevnica se sastoji od krunice, sv. Mise i kratkog klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Raspored i imena možete pričitati na plakatu. U trodnevnici ćemo imati različite animatore i goste.

 

            Na sam blagdan sv. Ivana Bosca, pod misom u 12 sati, koju predvodi don Mihovil Kurkut, povjerenik za pastoral mladih naše salezijanske provincije, bit će slavlje namjenjeno mladima i djeci. Svečano misno slavlje navečer predvodi mons. dr. Valentin Pozaić, pomoćni zagrebački nadbiskup.

Molili bi da nam oni koji mogu i hoće napraviti kolača da ih donesu u subotu, uoči samog don Bosca.

 

             A u petak, u 12 sati učenici i djelatnici OŠ Josip ban Jelačić iz Podsuseda će proslaviti blagdan sv. Ivana Bosca misom koju predvodi don Mihovil Kurkut.

 

Preporučamo kao i uvijek naš katolički TISAK: Glas koncila, Veritas, Glasnik SIiM, Naša ognjišta, Katol. tjednik i dr.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 24.01.2016.