Župa Don Bosko

20.03.2016. Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

CVJETNICA - Nedjelja Muke Gospodnje - C

20. 3. 2016.

 

 

SVETE MISE: 7:00, 9:00, 10:30, i u 18:30.

 

 

            Nedjeljom Muke Gospodnje, Cvjetnicom, započinjemo Veliki Tjedan u kojem Crkva slavi otajstva spasenja koja je ostvario Krist u posljednjim danima svoga života, počevši od mesijanskog ulaska u Jeruzalem, sve do njegove blažene muke, smrti i uskrsnuća. Korizmeno vrijeme traje do Velikog četvrtka s kojim započinje Vazmeno Trodnevlje, koje završava s Večernjom Nedjelje uskrsnuća Gospodnjeg.       

           

            Danas, radi čitanja (pjevanja) Muke neće biti pobožnosti Križnog puta.

 

            Na Veliki Četvrtak u 10:00 sati u našoj katedrali je Misa posvete ulja i obnova svećeničkih obećanja. Koji možete, pridružite se biskupskom i svećeničkom zboru u našoj prvostolnici. U našoj crkvi obredi Velikog Četvrtka započinju u 18:30. Sjećamo se ustanove sv. Euharistije, svećeničkog reda i Isusova pranja nogu apostolima kao znaka bratske ljubavi i služenja.

 

            Na Veliki Petak je zapovijedani post i nemrs. U 15 sati obavit ćemo pobožnost Križnog puta. Obredi Velikog Petka započinju u 18.30 s pjevanim izvješćem o Muci Isusovoj, čašćenjem sv. križa i sv. Pričešću. Milostinja Velikog Petka je namjenjena za uzdržavanje sv. Groba u Jeruzalemu.

 

            Na Veliku Subotu misa je Uskrsnog bdijenja i počinje u 20 sati blagoslovom ognja ispred crkve. Slijedi blagoslov i Hvalospjev uskrsnoj svijeći, blagoslov vode, služba čitanja i euharistijska služba.

 

            U sv. Trodnevlju nema jutarnjih sv. Misa kao ni svetih ispovijedi osim umirućima.

 

            Na Uskrs ćemo svete mise slavit u 6:00, 7:00, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:30 sati. Na kraju misa u 6, 7, 9 sati, bit će blagoslov jela.

 

Na Veliki Utorak, imat ćemo ispovijed djece za 4., 5., 6. razrede u 10:00 sati, za 7. i 8. u 11:00 sati, a za mlade u župi u 20:00 sati.

 

            Zahvaljujemo se svima koji su glasovali za članove Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, slijedi sada razgovor o prihvaćanju izabranih vijećnika, te imenovanje članova vijeća od Nadbiskupskog Duhovnog Stola.

 

            Preporučamo kao i uvijek naš katolički TISAK: Glas koncila, Don Bosco danas, Veritas, Glasnik SiiM, Naša ognjišta, Katol. tjednik i dr.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 20.03.2016.