Župa Don Bosko

20.11.2016. Ispis E-mail
Autor: Vladimir Baričević   

34. NEDJELJA K/G (C)

20. 11. 2016.

 

 

Svete mise:  Radnim danom u: 7:00 i 18:30

                     Nedjeljom u: 7:00, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:30.

 

Spomendani kroz ovaj tjedan:

Ponedjeljak – Prikazanje BD Marije ( Gospa od zdravlja)

Utorak         Cecilija

Srijeda         – Klement I

Četvrtak      – Andrija

Petak            – Katarina Aleksandrijska

Subota          – Lenard

 

 

Danas je Nedjelja Krista Kralja Svega Stvorenja i ovom nedjeljom završava crkvena ili liturgijska godina. Sljedeća nedjelja je I. nedjelja došašća.

 

Pred nama je vrijeme adventa ili došašća. Već sada možete nabaviti adventske vijence. Njihovom kupnjom pomažete našem Caritasu odnosno preko Caritasa pomažete onima u našoj župi koji su potrebni naše pomoći.

 

U utorak je sv. Cecilija zaštitnica pjevača. Na večernjoj sv. Misi koja će biti će ujedno i misa zahvalnica za našeg dugogodišnjeg orguljaša gospodina Branka Rakasovića. G. Rakasović je 65 godina svojim sviranjem obogaćivao i uljepšavao liturgijska slavlja u našoj crkvi. Od srca mu hvala i neka ga dragi Bog i dalje prati na njegovom životnom putu.

 

Molitvena zajednica" Klanjateljica Krvi Kristove" ima susrete ponedjeljkom iza večernje svete mise u crkvi i srijedom u samostanu sestara, također iza večernje svete mise.

 

Od 28. 11. radnim danom započinjemo s misama zornicama u 6:00 sati ujutro. Pozivamo osobito mlade da se odluče na ovu žrtvu (odricanje od sna) i pridruže našem zajedničkom putu prema Božiću. Otkrijmo u vrijeme došašća u sebi dobrotu i nježnost prema svima onima kojima je teže u životu i nose križ života koji je teži od našega.

 

Pred nama je Nikolinje, spomendan sv. Nikole. Spomendan kojem se posebno vesele djeca pa će tako i ove godine Nikolinje biti u našoj crkvi. Detaljnije informacije bit će iduće nedjelje.

 

Iduće nedjelje 27. 11. 2016. bit će u 17:00 sati roditeljski sastanak za ovogodišnje prvopričesnike.

 

Sastanak salezijanskih suradnika je u subotu 26. 11. 2016. u 17:00 sati.

 

Preporučamo kao i uvijek naš katolički TISAK: Glas koncila, Don Bosco danas, Veritas, Glasnik SiM, Naša ognjišta, Katol. tjednik i dr.

 
« Prethodna   Slijedeća »
You are here  : Naslovnica arrow ŽUPNE OBAVIJESTI arrow ŽUPNI OGLASI arrow 20.11.2016.