Župa Don Bosko

Novi kontakt

Dragi vjernici, ovo je župnikov novi mail za kontakt

 

 

 
Mlada misa don Ivana Verige

 "RIJEČ JE TIJELOM POSTALA"

99.jpgdon_ivan_veriga.jpg98.jpg

 

Opširnije...
 
20.06.2020 SVEĆENIČKO REĐENJE 20 ĐAKONA NA MARIJI BISTRICI
 img_9406_resize.jpg
 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, redovničkim poglavarima, rektorom i poglavarima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa te mnogobrojnim svećenicima, podijelio je u subotu 20. lipnja na euharistijskom slavlju u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, sveti red prezbiterata među dvadesetoricom đakonai salezijancima don Ivanu Verigi i don Pavlu Špoljaru.

Opširnije...
 
Mlada misa don Ivana Verige
mlada_misa_don_ivan_veriga.jpg
 
Mlada misa don Ivana Verige
mlada_misa_don_ivan_veriga.jpg 


Trodnevnica – priprava za Mladu misu

25. - 27. 6. 2020.

 

Mise predvode i propovijedaju

 

Četvrtak:    don Mario Bobić

 

Petak:   don Mihovil Kurkut

 

Subota:    don Anto Stojić 
 
Don Pavao Špoljar i don Ivan Veriga primili red prezbiterata

 redjenje.jpg

Na svećeničkom ređenju održanom jučer u Mariji Bistrici red prezbiterata primili su salezijanci don Pavao Špoljar i don Ivan Veriga. Ukupno je zaređeno dvadeset svećenika. Zbog oštećenja katedrale u nedavnom potresu ovaj veliki događaj za Crkvu u Hrvata prebačen je u nacionalno Marijansko svetište.

Misno slavlje predvodio je kardinal josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, uz koncelebraciju brojnih svećenika. Don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, s mnoštvom salezijanaca nazočio je slavlju. Obitelji, rodbina i prijatelji don Pavla i don Ivana također su stigli u velikom broju, a ovaj veliki dan za Salezijansku obitelj nisu propustili ni sestre Kćeri Marije Pomoćnice, salezijanci suradnici, don Boscovi bivši učenici, pripadnici Udruženja Marije Pomoćnice i mnogi mladi pristigli iz Zagreba, Rijeke, Splita i Žepča.

U svojoj homiliji kardinal se obratio ređenicima: „Treba težiti za ljepotom života s Bogom koja u sebi sadrži ljubav i istinu. Ona se postiže kada se čovjek podloži Božjoj volji i Njegovoj spasonosnoj moći. Slušati Boga znači krenuti sa sviješću da nas Njegovo gospodstvo spašava. Povratak središtu traži da naš pogled trajno bude s povjerenjem usmjeren prema Isusu da ostanemo poslušni Njegovoj Riječi, u zajedništvu s Njim, posebno po molitvi“.

„Dvadeset novih svećenika u 2020. godini govore nam o budućnosti, znak su budućnosti, onoga što nam Bog priprema. S jedne strane osjećamo težinu vremena i života, ali krize su uvijek i novi izazovi za ono što dolazi. Bog vodi povijest i trebamo uvijek iznova obnavljati povjerenje u Njega." - rekao je nadbiskup Bozanić.

Nakon misnog slavlja zaređeni prezbiteri ostali su u čestitanju s kardinalom i svećenicima, a kasnije su se pridružili obitelji, rodbini i prijateljima.

Don Ivan mladu misu će slaviti u Podsusedu u nedjelju 28. lipnja, a don Pavao u Ždali u nedjelju 5. srpnja. 
   
 
Služenje Sv. Misa

Dragi župljani,

od sutra 10.05.2020. Sv. Mise služiti će uobičajenim rasporedom; u 7:00, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:30 sati.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 12 od 418
You are here  : Naslovnica