Župa Don Bosko

Dan župe
Autor: Vladimir Baričević   
don_bosco_2020.jpg
 
05.01.2020. OBRED BLAGOSLOVA VODE UOČI BLAGDANA BOGOJAVLJANJA
Autor: Miljenko Golubic   
 img_8265_resize.jpg

    U nedjelju 5.siječnja 2020.godine u našoj župnoj crkvi sv.Ivana Bosca u Podsusedu tijekom večernje mise slavio se obred blagoslova vode uoči svetkovine Bogojavljanja ili Sveta Tri Kralja. Svetu misu predvodio je župni vikar don Anto Stojić.

Sveta voda je prisutni spomen na Isusa Krista koji uklanja đavolske sile jer želi biti s nama i među nama. Zato je dobro da svetom vodom blagoslivljamo jedni druge, da blagoslivljamo naše stanove, radionice, urede, polja. Tijekom obreda blagoslova vode molili smo litanije, a nakon molitve župnik je blagoslovio sol koju je umiješao u vodu.

Na kraju obreda župljani su mirno i pobožno prilazili posudama s blagoslovljenom vodom kako bi svoje bočice napunili blagoslovljenom vodom za svoje potrebe.

Misno slavlje i obrede uveličao je svojim sviranjem i pjevanjem sastav mladih.

Opširnije...
 
31.12.2019. MISA ZAHVALNICA
Autor: Miljenko Golubic   
 img_8245_resize.jpg

Večeras je u našoj župnoj crkvi sv.Ivana Bosca slavljena misa zahvalnica.Misu je predvodio župnik don Rudolf Belko uz asistenciju ravnatelja don Mladena Delića i vikara don Anto Stojića. Misi je nazočio velik broj vjernika, tako da je crkva bila prepuna. Misno slavlje uveličao je župni zbor pod vodstvom Božice Veršić.

U propovijedi župnik don Rudolf Belko zahvalio se župljanima za doprinos  župi u 2019. godini s posebnim osvrtom na Pastoralni centar "Sv.Ivan Bosco".Dodao je da je to centar koji ćemo mi izgraditi, a koji će ostati slijedećim generacijama.

Na kraju mise župljanima se obratio se i gospodin Mile Račić ,predsjednik Organizacijskog odbora izgradnje Centra zahvalivši se svima koji su do sada donirali sredstva za izgradnju Centra.

Iz statistike župe sv.Ivana Bosca za 2019. godinu:

Vjenčanih ; 14 parova zaručnika

Krštenih   : 41 dijete

Umrlih      : 48 osoba

Prvopričesnika: 64

Krizmanika     : 48

Opširnije...
 
28.12.2019. DONATORSKA VEČERA ZA IZGRADNJU PASTORALNOG CENTRA "SV.IVAN BOSCO" U PODSUSEDU
Autor: Miljenko Golubic   
 img_8229_resize.jpg Večeras je održana   u sportskoj dvorani "Sutinska vrela"  donatorska večera za izgradnju Pastoralnog centra "Sv.Ivan Bosco" u Podsusedu. To je jedna od prvih akcija Organizacijskog odbora za izgradnju Pastoralnog centra. Velik odaziv župljana potvrdio je spremnost župljana na pomoć za izgradnju Pastoralnog centra.
Opširnije...
 
28.12.2019. BOŽIĆNI KONCERT KUD-a KLAS
Autor: Miljenko Golubic   
img_3249_resize.jpg

Nakon večernje mise KUD "KLAS" je u crkvi sv.Ivana Bosca održao svoj tradicinalni božični koncert. U orkestru je nastupilo dvadeset svirača, a u zboru također dvadeset pjevača i tri solista; najmlađi Tena i Borna Varga, Ela Čulo i gosti iz Gornjeg Vrapča. Dirigirao je prof. Dražen Varga. Izvedeno je petnaestak pjesama, a najveći aplauz su dobili najmlađi pjevači Tena i Borna Varga i pjesma Feliz Navidad.

Ukoliko želite pogledati film s koncerta na Youtube u trajanju 24 minute potražite ga na adresi:

 https://www.youtube.com/endscreen?v=hRDnVeX6_iM&rud=1&nv=1

  Ukoliko želite film u HD kvaliteti, javite se na mail

Opširnije...
 
GRADITI ĆEMO PASTORALNI CENTAR "Sv.IVAN BOSCO" U PODSUSEDU
Autor: Miljenko Golubic   
13_gradimo_500.jpg
 
RASPORED MISA KROZ BOŽIČNO VRIJEME
Autor: Miljenko Golubic   
11_mise_res.jpg
 
SRETAN BOŽIĆ
Autor: Miljenko Golubic   
002_res_2.jpg
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 12 od 398
You are here  : Naslovnica