Župa Don Bosko

19.06.2014.BLAGDAN TIJELOVA PROSLAVLJEN SV.MISOM I PROCESIJOM
Autor: Miljenko Golubic   
img_5945_resize.jpg
 

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove slavili smo danas  svetom misom i procesijom. 

Današnja Svetkovina je   u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.

    
Opširnije...
 
16.06 - 25.6 2014 ODRŽANO DJEČJE LJETO U ŽUPI SV. IVANA BOSCA
Autor: KRISTIAN KRAŠEVAC   
 dsc00075_resize.jpg Na dječjem ljetu u Podsusedu je sudjelovalo preko stotinu oratorijanaca.
Opširnije...
 
15.06.2014. BLAGDAN SV.TROJSTVA I ZAHVALA ZA USPJEŠAN ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE
Autor: Miljenko Golubic   
 img_5931_resize.jpg Danas slavimo blagdan svetoga Trojstva. Svetom misom , koju je predvodio župnik don Nedjeljko Nedić, zahvalili smo se za uspješni završetak školske godine.
Opširnije...
 
24.05.2014 8.SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA KUSTOŠIJANSKOG DEKANATA
Autor: Miljenko Golubic   
img_5417_resize.jpg
 Danas je održan 8. Susret zborova kustošijanskog dekanata u crkvi Uznesenja BDM u Stenjevcu. Sudjelovalo je deset zvorova iz Dekanata. Našu župu predstavljao je Komorni zbor Ivan Bosco s dirigenticom Božicom Veršić. Nastupilo je ukupno 10 zborova.
Opširnije...
 
22.05.2014. POZIV ZA POMOĆ POPLAVLJENIMA KARDINALA BOZANIĆA
Autor: Miljenko Golubic   

Broj: 63/2014-TU                                                             Zagreb, 20. svibnja 2014.

 

Kardinal Bozanić uputio poziv na pomoć potrebnim zbog poplava

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je poziv svim župama, crkvenim ustanovama i vjernicima poziv na pomoć potrebnim zbog poplava.

 

Pismo kardinala Bozanića donosimo u cijelosti:

 

Ovih smo dana svjedoci kušnja s kojima su suočeni ljudi u raznim krajevima naše Domovine i susjednih zemalja, prouzročenih velikim poplavama. Potaknuti kršćanskom ljubavlju i solidarnošću pozvani smo olakšati tegobe unesrećenika koji trebaju i ljudsku blizinu i materijalnu pomoć. Pridružujemo se molitvenom zajedništvu pape našega Franje kojim smo ojačani da bi naša ljubav bila još djelotvornija.

 

Stoga ovime pozivam sve župe i druge crkvene ustanove te svakoga vjernika da se uključi u prikupljanje pomoći pri župnim Caritasima kako bi se na učinkovit način potrebnima dostavila pomoć. Jednako tako neka župni Caritasi budu u trajnoj suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije koji će davati daljnje smjernice djelovanja.

 

Neka naša vjernička zauzetost bude znak svim ljudima dobre volje da i oni očituju svoju velikodušnost braći i sestrama u nevolji. Zazivajući Božji blagoslov na svako Vaše dobro djelo, srdačno Vas pozdravljam.

 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

 
24.12.2013.ŽUPNA PONOĆKA U 24 SATA
Autor: Miljenko Golubic   
 img_4097_resize.jpg

Božić, rođenje Gospodinovo

 

Božić je obiteljski blagdan, koji cijele obitelji zajedno dočekuju na Sv. Misi polnoćki, naravno oni članovi obitelji koji mogu biti budni duboko u noć.

Sveta Misa polnoćka je svečana pjevana Misa kojom dočekujemo dolazak Spasitelja među nas, ovu Sv. Misu pohodi veliki broj vjernika, crkve su te noći potpuno ispunjene narodom koji želi proslaviti dolazak Mesije, Božijega Sina. 
Opširnije...
 
24.12.2013. PONOĆKA ZA MLADE U 22 SATA
Autor: Miljenko Golubic   
img_4043_resize.jpg  Premda mnogi narodi i pojedinci spominju Božić samo zbog Djeda Božićnjaka i poklona ispod bora, ipak nama kršćanima  može goditi činjenica da je Božić rasprostranjen u cijelome svijetu i da u Božićno vrijeme svi pokušavaju na određeni način biti bolji, ljubazniji, trude se imati srca i za one siromašnije, koji su u potrebi, tako da možemo reći da je Božić praznik ljubavi i svjetla. 
Opširnije...
 
24.12.2013. PONOĆKA ZA NAJMLAĐE I OSTALE U 20. SATI
Autor: Miljenko Golubic   
img_4028_resize.jpg  Ponoćku s poćetkom u 20 sati predvodio je župni vikar don Žarko Kraljević u zajedništvu s don Alojzom Jurakom i don Stjepanom Pokrivkom. 
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 121 - 132 od 398
You are here  : Naslovnica