Župa Don Bosko

10.11.2013. PROSLAVA BLAGDANA SV,MARTINA
Autor: Miljenko Golubic   
img_3376_resize.jpg 

Blagdan sv.Martina i ove godine smo proslavili svečanom procesijom od župne crkve do kapele sv.Martina. U procesiji pješačilo je oko 250 hodočasnika uz prohladno i vjetrovito vrijeme. Puhaći orkestar ZET-a i župni zbor animirali su svojim sviranjem i pjevanjem procesiju i sv.misu.

Opširnije...
 
04.08.2013.DRENOVCI PROSLAVA 25.GODINA MISNIŠTVA DON TUNJE BLAŽEVIĆA
Autor: Miljenko Golubic   
dsc04958_resize.jpg 

U župi sv.Mohaela arkanđela Drenovci, don Tunjo Blažević prosdlavio je 25.godinu misništva.Velik broj vjernika iz Drenovaca,kao i iz župa gdje je don Tunjo obavljao svoju svećeničku službu.

Iz naše župe krenuo je autobus sa župljanima i članovima KUDa "KLAS".

Fotografije snimila Janja Iveković.

 

Opširnije...
 
13.07.2013. HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU
Autor: Miljenko Golubic   
 img_2648_resize.jpg

 Ovogodišnje  hodočašće na Mariju Bistricu pješaka poklopilo se s blagdanom Majke Božje Bistričke.Dvadesetak hodočasnika krenulo je u dva sata ujutro ispred kapele sv.Martina u Podsusedu, a još dvadesetak se pridružilo u Gornjoj Bistri.

U ovogodišnjoj reportaži hodočašća , dodatna tema bila je MOLITVA. Zato imamo i više fotografija. Hodočasnici su to zaslužili.

Na fotografiji je prikazan ulazak kolone hodočasnika u Mariju Bistricu sa župnom zastavom.  

Opširnije...
 
30.06.2013. MLADA MISA DON DANIJELA VIDOVIĆA U PODSUSEDU
Autor: Miljenko Golubic   
img_1669_resize.jpg 

Don Danijel Vidović danas je slavio mladu misu u našoj župnoj crkvi  u zajedništvu provincijala don Peje Orkića, don Gorana Antunovića, don Nedjeljka Nedića i don Žarka Kraljevića .

Don Danijela Vidovića jučer 29.06.2013. godine zaredio je kardinal Josip Bozanić u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji.

Danijel je zajedno s Goranom bio među prvima u našoj kući za odgoj salezijanskih zvanja, tako da ga se mnogi žopljani sjećaju kao vedrog mladića koji je volio surađivati s mladima, ali i župljanima.

Hvala don Danijelu što je izabrao  našu župnu crkvu za mladu misu dan nakon ređenja

Opširnije...
 
23.06.2013. DJEČJE LJETO 2013.
Autor: Miljenko Golubic   
 img_5132_resize.jpg

 I ove godine mladi animatori i župnik, a priključili su se i donatori ia  neki župljani  u u organizaciji Dječjeg ljeta. Oko osamdesetakdjece uživalo je u zajedničkom druženju, igri i molitvi.

Zaavršni izlet ove godine je posjet izletištu Jezerčica, a putuje se vlakom.

Opširnije...
 
18.06.2013.POZIV NA PJEŠAČKO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU 13.07.2013.
Autor: Miljenko Golubic   
m_bistrica_2013_resize.jpg 

Na plakatu je gos. Denis Kudek iznio detalje ovogodišnjega pješačkog  hodočašća na Mariju Bistricu 13.srpnja 2013.godibe

Kombi će i ove godine biti u pratnji . Molimo obratite pozornost da je i ove godine polazak u 2 sata ispred kapele sv.Martina.

Autobus za Gornju Bistru kreće iz Podsuseda u 4:15 za hodočasnike koji kreću iz Bistre.

 
11.05.2013.ZAVRŠNI SUSRET ŽUPNIH MEDISKIH SURADNIKA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
Autor: Miljenko Golubic   
 img_0960_resize.jpg

 Nakon održana 4 arhiđakonatska susreta, u subotu 11.svibnja 2013.godine održan je završni susret župnih medijskih suradnika Zagrebačke nadbiskupije u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu na Kaptolu. Susret je organizirao  Tiskovni ureda Zagrebačke nadbiskupije pod  predsjedanjem pročelnika vlč. Ivice Budinšćaka, koji je nakon zajedničke molitve održao uvodnu riječ. Istaknuo je da je u protekle tri godine od osnutka ureda postignuto mnogo dobrih rezultata, ali da treba ostvariti dosta planiranoga. Za primjer je naveo  školu za medijske suradnike kojoj će biti svrha edukacijom pomoći medijskim suradnicima u njihovom radu.

Opširnije...
 
28.04.2013.PRVA SVETA PRIČEST
Autor: Miljenko Golubic   
img_0779_resize.jpg 

Danas je dvadesetšestoro djevojčica i dvadesetijedan dječak iz naše župe primilo je Prvu svetu pričest. Kao i svake godine prvopričesnike je pripremala časna sestra Štefica Kezić.

Misno slavlje vodio  i Prvu svetu pričest podijelio župnik don Nedjeljko Nedić. Dječji zbor 'DON BOSCO' s voditeljicom Jelenom Ivaci svojim pjevanjem uveličao je misno slavlje.

Misnom slavlju prisustvovao je velik broj roditelja,rodbine, kumova i župljana, te svi nisu mogli ući u crkvu, već su bili ispred crkve.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 121 - 132 od 377
You are here  : Naslovnica