Župa Don Bosko

12.11.2013. PRVA KATEHEZA ZA ODRASLE KARDINALA BOZANIĆA
Autor: Miljenko Golubic   
img_3516_resize.jpg  U utorak 12. studenog 2013.  u 19.30 sati ,tridesetak naših župljana putem interneta pratilo je uživo prvu katehezu za odrasle kardinala Josipa Bozanića iz  iz Nadbiskupskog pastoralnog instituta u Zagrebu.
Opširnije...
 
PORUKA ZAGREBAČKOG NADBISKUPA KARDINALA JOSIPA BOZANIĆA O REFERENDUMU
Autor: Vladimir Baričević   

Prije završetka misnog slavlja posvete župne crkve u zagrebačkom naselju Sopot, održanom u nedjelju 17. studenoga, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je vjernike da se odazovu na predstojeći referendum o braku te podupru zahtjev da u Ustav RH uđe definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca. Kardinal Bozanić je između ostalog rekao:

"Svi znamo da će se 1. prosinca ove godine održati referendum o braku. Tomu pristupamo kao vjernici. Svjesni smo, i to možemo argumentirati, da smo obasuti i mnogim neistinama, da nam se predbacuje nešto što nam nije ni na kraj pameti. A što se zapravo želi ovim referendumom koji su pokrenuli građani, koji je plod građanske inicijative?

Želi se samo očuvati brak i istinu o braku; onu naravnu koja je evidentna iz naravnog zakona, i onu biblijsku, koja je utemeljena u riječi Božjoj. Želi se naglasiti da je brak životna zajednica muškarca i žene, da je brak blagoslovljena ustanova koja povezuje muškarca i ženu u životnu zajednicu, u kojoj se muško i žensko jedno drugome daruju, da je brak jedina zajednica koja je otvorena potomstvu. U tom je bitna razlika braka tako definiranog, u odnosu na neke druge zajednice. Ovim referendumom želimo samo to osigurati.

Dragi vjernici, tu nitko nije isključen, nitko nije diskriminiran, jer svatko tko prihvaća takav brak, za njega je ta stvarnost otvorena. Zato je neistinato što nam se predbacuje, da se time promiče dikriminacija, ili da se promiče stav većine u odnosu prema manjini. Zapravo, ne radi se ni o manjini ni o većini, nego o činjenici i istini. A pred tim je svaki pojedinac u istom položaju.

Mi gledamo s ljudskim respektom i prema drugim izborima. Samo želimo reći sa ono drugo nije isto što i brak, zajednica muškarca i žene. (...) Svatko je od nas slobodan, ali kao vjernici pozvani smo zbog sebe, kao i zbog naše hrvatske budućnosti, odazvati se na referendum i dati glas za istinu o braku, čime nikoga ne isključujemo, nego samo potvrđujemo naravnu istinu koja je potvrđena i riječju Božjom u Bibliji ...

Dragi vjernici, pozivam vas i potičem da i druge potaknete na izlazak na referendum. Jer, ne odazvati se na referendum, povući se, znak je kršćanske neodgovornosti. Vjerujem da nam je svima jasno što nam je činiti, i to sa svom ljudskom i kršćanskom odgovornosću prema budućnosti našoj i naše djece .... Znamo da nam jedino sloga, zajedništvo i međusobna pomoć pomaže i otvara bolju perspektivu."

 

 
10.11.2013. PROSLAVA BLAGDANA SV,MARTINA
Autor: Miljenko Golubic   
img_3376_resize.jpg 

Blagdan sv.Martina i ove godine smo proslavili svečanom procesijom od župne crkve do kapele sv.Martina. U procesiji pješačilo je oko 250 hodočasnika uz prohladno i vjetrovito vrijeme. Puhaći orkestar ZET-a i župni zbor animirali su svojim sviranjem i pjevanjem procesiju i sv.misu.

Opširnije...
 
04.08.2013.DRENOVCI PROSLAVA 25.GODINA MISNIŠTVA DON TUNJE BLAŽEVIĆA
Autor: Miljenko Golubic   
dsc04958_resize.jpg 

U župi sv.Mohaela arkanđela Drenovci, don Tunjo Blažević prosdlavio je 25.godinu misništva.Velik broj vjernika iz Drenovaca,kao i iz župa gdje je don Tunjo obavljao svoju svećeničku službu.

Iz naše župe krenuo je autobus sa župljanima i članovima KUDa "KLAS".

Fotografije snimila Janja Iveković.

 

Opširnije...
 
13.07.2013. HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU
Autor: Miljenko Golubic   
 img_2648_resize.jpg

 Ovogodišnje  hodočašće na Mariju Bistricu pješaka poklopilo se s blagdanom Majke Božje Bistričke.Dvadesetak hodočasnika krenulo je u dva sata ujutro ispred kapele sv.Martina u Podsusedu, a još dvadesetak se pridružilo u Gornjoj Bistri.

U ovogodišnjoj reportaži hodočašća , dodatna tema bila je MOLITVA. Zato imamo i više fotografija. Hodočasnici su to zaslužili.

Na fotografiji je prikazan ulazak kolone hodočasnika u Mariju Bistricu sa župnom zastavom.  

Opširnije...
 
30.06.2013. MLADA MISA DON DANIJELA VIDOVIĆA U PODSUSEDU
Autor: Miljenko Golubic   
img_1669_resize.jpg 

Don Danijel Vidović danas je slavio mladu misu u našoj župnoj crkvi  u zajedništvu provincijala don Peje Orkića, don Gorana Antunovića, don Nedjeljka Nedića i don Žarka Kraljevića .

Don Danijela Vidovića jučer 29.06.2013. godine zaredio je kardinal Josip Bozanić u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji.

Danijel je zajedno s Goranom bio među prvima u našoj kući za odgoj salezijanskih zvanja, tako da ga se mnogi žopljani sjećaju kao vedrog mladića koji je volio surađivati s mladima, ali i župljanima.

Hvala don Danijelu što je izabrao  našu župnu crkvu za mladu misu dan nakon ređenja

Opširnije...
 
23.06.2013. DJEČJE LJETO 2013.
Autor: Miljenko Golubic   
 img_5132_resize.jpg

 I ove godine mladi animatori i župnik, a priključili su se i donatori ia  neki župljani  u u organizaciji Dječjeg ljeta. Oko osamdesetakdjece uživalo je u zajedničkom druženju, igri i molitvi.

Zaavršni izlet ove godine je posjet izletištu Jezerčica, a putuje se vlakom.

Opširnije...
 
18.06.2013.POZIV NA PJEŠAČKO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU 13.07.2013.
Autor: Miljenko Golubic   
m_bistrica_2013_resize.jpg 

Na plakatu je gos. Denis Kudek iznio detalje ovogodišnjega pješačkog  hodočašća na Mariju Bistricu 13.srpnja 2013.godibe

Kombi će i ove godine biti u pratnji . Molimo obratite pozornost da je i ove godine polazak u 2 sata ispred kapele sv.Martina.

Autobus za Gornju Bistru kreće iz Podsuseda u 4:15 za hodočasnike koji kreću iz Bistre.

 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 121 - 132 od 379
You are here  : Naslovnica