Župa Don Bosko

28.12.2019. BOŽIĆNI KONCERT KUD-a KLAS
img_3249_resize.jpg

Nakon večernje mise KUD "KLAS" je u crkvi sv.Ivana Bosca održao svoj tradicinalni božični koncert. U orkestru je nastupilo dvadeset svirača, a u zboru također dvadeset pjevača i tri solista; najmlađi Tena i Borna Varga, Ela Čulo i gosti iz Gornjeg Vrapča. Dirigirao je prof. Dražen Varga. Izvedeno je petnaestak pjesama, a najveći aplauz su dobili najmlađi pjevači Tena i Borna Varga i pjesma Feliz Navidad.

Ukoliko želite pogledati film s koncerta na Youtube u trajanju 24 minute potražite ga na adresi:

 https://www.youtube.com/endscreen?v=hRDnVeX6_iM&rud=1&nv=1

  Ukoliko želite film u HD kvaliteti, javite se na mail

Opširnije...
 
GRADITI ĆEMO PASTORALNI CENTAR "Sv.IVAN BOSCO" U PODSUSEDU
13_gradimo_500.jpg
 
RASPORED MISA KROZ BOŽIČNO VRIJEME
11_mise_res.jpg
 
SRETAN BOŽIĆ
002_res_2.jpg
 
Božićna poruka

Rodio se Bog i čovjek u sred stajice,

rumen cvijetak, dragi Sinak, svete Djevice.

Anđeli, čuj, pjevaju: Slava Bogu na nebu,

a mir ljud’ma na visini tu.                                             

 (Hrvatska božićna pjesma)

 

Draga braćo i sestre!

            Naš poznati bibličar, Bonaventura Duda, tvrdio je da su hrvatske božićne pjesme „prepjevano evanđelje“. Potvrđujući tu istinu, naši su pjesnici i glazbenici spjevali i skladali velik broj božićnih pjesama, koje stoljećima odjekuju u crkvama, kućama i stanovima. Sve one, uz lirsku ljepotu, imaju čvrst, pouzdan sadržaj i svoje teološko značenje. Upućuju nas na spasenje koje ostvaruje sam Bog tako što dolazi da postane čovjekom, da nas pouči i pokaže nam put ponizne ljubavi kojim nam je ići da bismo to spasenje baštinili.

             Mi vjernici, stoga, pouzdano znamo da svoju vjeru gradimo na čvrstim temeljima koji joj jamče postojanost kao i životnu učinkovitost. Božićna istina glasi da je Sin Božji postao čovjekom. Riječ Božja se utjelovila u krilu Djevice Marije, kako nas Pisma uvjeravaju: Bog je radi nas i radi našega spasenja sišao s nebesa. Postao je čovjekom zato da čovjeku otvori slobodan pristup izgubljenom raju, da ponovo pronađe put do Boga.  Božićni su blagdani, dakle, izvrsna prilika da oživimo osobnu vjeru te obnovimo obiteljsko i župno zajedništvo.

            Učinimo to i ovoga Božića pojačanom molitvom, svjesni da prave obiteljske sloge i vjernosti nema bez molitvene povezanosti s Bogom. Još jaču vezu čine sakramenti.  Euharistija i sakrament pomirenja vrhunac su svih blagodati koje nam Bog želi podariti i koje su nama najpotrebnije za izgradnju zdravih međuljudskih odnosa i odnosa s Bogom. Uvjeren sam da ćemo se s njima i u njima susretati češće, ne samo u ove svečane dane, nego tijekom cijele liturgijske godine.

            Približimo se Kristu našem Spasitelju poput pastira i svetih kraljeva i mudraca.  Betlehemska će štalica u našoj obnovljenoj crkvi zasjati još većim sjajem zahvaljujući vašem svekolikom zalaganju. Koristim ovu priliku da još jednom zahvalim svima koji ste se trudili i obnavljali crkvu građevinu. Pristupimo zajedno i duhovnoj obnovi naše vjere i župnog zajedništva. Svim članovima naše Župne zajednice, napose sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove, molitvenim skupinama, djelatnicima Caritasa, animatorima, djeci i mladima želimo:

            Sretan i blagoslovljen Božić! Neka vas novorođeni Spasitelj, Isus Krist, svojim blagoslovom prati u sve dane nove 2020. godine         

                                                        vaši  salezijanci.

 
26.09.2019. SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG I EKONOMSKOG VIJEĆA
 img_1823_resize.jpeg Na današnjem sastanku župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća župnik don Rudolf Belko je u ime zajednice u Podsusedu predstavio idejni arhitektonski projekt Pastoralnog centra naše župe koji se predviđa izgraditi ispod igrališta. Župnik je upoznao prisutne da je novo svetohranište postavljeno i da ga je blagoslovio kardinal Bozanić 15.rujna 2019. prilikom posjeta našoj župi. Nakon ove točke proslava blagdana sv.Martina s procesijom  bila je slijedeća točka dnevnog reda. Hrvatska žena će i ove godine ishoditi dozvole za procesiju i skup. Također će njene članice ispesti kolače. Moraju se odrediti voditelji grupa koji će sudjelovati u aktivnostima. Slijedeća točka je mlada misa našeg župljana Ivana Verige. Svećeničko ređenje će biti 6.lipnja 2020. u zagrebačkoj katedrali. Datum same mlade mise određuje mladomisnik, a to trenutno nije određeno. Razgovaralo se o samoj organizaciji mlade mise i svečanog ručka. Na pitanje o financijskoj konstrukciji obnoce crkve gospodin Račić podnio je izvješće o troškovima obnove i plaćanjima troškova.
Opširnije...
 
15.09.2019. KARDINAL JOSIP BOZANIĆ KRSTIO PETO DIJETE U OBITELJI HRGETIĆ
 img_3160_resize.jpg

 Kardinal Josip bozanić, nadbiskup zagrebački, danas je pod misom u 10:30 sati krstio Šimuna Hrgetića, peto dijete Marija i Dubravke r.Čelan. Kuma je bila Sabrina Pajić.

Također je kardinal Bozanić blagoslovio novo svetohranište na kraju svete mise.

Opširnije...
 
01.09.2019. DON ALOJZ JURAK PROSLAVIO 30 GODINA DJELOVANJA U NAŠOJ ŽUPI I ODLAZAK NA JARUN
img_3021_resize.jpg

Danas se svečanom misom don Alojz Jurak, naš velečasni Lojzek, oprostio od tridesetogodišnjeg djelovanja u Podsusedu.

Pristigao je kao kapelan u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća , Župnik župe sv.Ivana Bosca bio je od 1989. godine do 1996. godine.Župni vikar u župi sv. Ivana Bosca u Podsusedu bio je od 2001. godine do 2008.godine.

Svetu misu predvodio je ravnatelj don Mladen Delić sa župnikom don Rudolfom Belko. Župni zbor je svojim pjevanjem uveličao današnj misu.

Mnogi župljani, a i neki bivši župljani, došli su zahvaliti don Alojzu na predaom radu u našoj župi.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 25 - 36 od 418
You are here  : Naslovnica