Župa Don Bosko

18.09.2016. ZAZIV DUHA SVETOGA ZA USPJEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Autor: Miljenko Golubic   
img_8265_resize.jpg

 U nedjelju 18.rujna 2016.godine U crkvi sv.Ivana Bosca u Podsusedu slavljena je sveta misa sa zazivom Duhu Svetomu za uspješan početak nove vjeronaučne školske godine.

Euharistisko slavlje predvodio je župnik don Rudolf Belko, a vokalno instrumentalni sastav mladih svojim sviranjem i pjevanjem uveličo je misno slavlje.

Nastavnici predvođeni ravnateljicom gđom Ankicom Šimunić nazočili su misnom slavlju zajedno s učenicima osnovne škole.

Opširnije...
 
10.09.2016. SUSRET PROGNANIH ZRINJANA I MISA ZA SVE POGINULE ZRINJANE
Autor: Miljenko Golubic   
img_4318_resize.jpg

i o Sedamdeset i treća obljetnica stradanja Zrinjana, tradicionalno je bila obilježena u Zrinu u subotu 10. rujna. Program je započeo u 10.30 sati mimohodom od spomen-križa podno Starog grada Zrina do mjesta srušene župne crkve Našašća svetog Križa. Misno slavlje u 11 sati predvodio je potomak Zrinjana krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem. Nakon mise uslijedila je  komemoracija žrtvama Zrina.


Opširnije...
 
28.08.2016. UVOĐENJE U SLUŽBU NOVOG ŽUPNIKA DON RUDOLFA BELKA
Autor: Miljenko Golubic   
 img_4188_resize.jpg

 Danas je dekan kustošijanskog dekanata ,preč.Vjekoslav Meštrić uveo don Rudolfa Belka u službu župnika župe sv.Ivana Bosca u Podsausedu. Uz dekana i novog župnika misnom slavlju nazočili su i provincijalni tajnik don Stjepan Bolkovac i župni vikar don Anto Stojić.

Sveta misa započela je procesijom, a župni zbor je svojim pjevanjem animirao svetu misu.Po završetku svete mise nastavilo se druženje župljana s novim župnikom u župnom dvorištu.

Opširnije...
 
23.8.2016 ZAPISNIČKA PRIMOPREDAJA ŽUPE
Autor: Miljenko Golubic   
img_8162_resize.jpg
 Danas je zapisnički predao župu sv.Ivana Bosca dosadašnji župnik don Stjepan Matijević novoimenovanom župniku don Rudolfu Belku u prisutnosti nadbiskupijskog ekonoma preč. Konrada Žižeka, dekana Kustošijanskog dekanata preč.Vjekoslava Meštrića, provincijalnog tajnika don Stjepana Bolkovca, župnog vikara don Anto Stojića, Irene Iveković člana ŽPV i Miljenka Golubić člana ŽPV i ŽEV.
Opširnije...
 
09.07.2016. PJEŠAČKO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU
Autor: Miljenko Golubic   
img_3604_resize.jpg
 Tradicionalno u drugu subotu u srpnju (9.srpnja 2016. )  pješice naši župljani i prijatelji ( a njih je svake godine sve više) hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj sa svojim zahvalama, zavjetima i prošnjama. Ispred kapelice sv.Martina put Marije Bistrice krenulo je 32 hodočasnika u 2 sata , a u Gornjoj Bistri pridružilo se je još 17 hodočasnika, a među njima i naš župnik don Stjepan Matijević. U Stubičkim toplicama pridružilo se nam dvoje trkača, Antonija Klobučar i Vjeko Katić, koji nsu iz Podsuseda krenuli trčati u 5 sati. Nakon obilaska kipa Majke Božje Bistričke slavili smo svetu misu u kapeli sv.Petra u 17 sati koju je vodio župnik don Stjepan Matijević. Povratak je bio autobusom , u kome su se pjevale pjesme na zadovoljstvo sviju koji su se sretni.zadovoljni,ispunjeni i umorni vraćali svojim kućama.
Opširnije...
 
26.06.2016 PROSLAVA 25 GODINA MISNIŠTVA DON STJEPANA MATIJEVIĆA
Autor: Miljenko Golubic   
img_3003_resize.jpg

 Danas je u župnoj crkvi sv.Ivana Bosca don Stjepan Matijević  proslavio 25 godina misništva. Misno slavlje uveličali su don Milan Ivanković, provincijalni vikar,  don Mladen Delić, ravnatelj i brat slavljenika don Ivan Matijević.

Na početku misnog slavlja don Mladen Delić pozdravio je slavljenika i sve nazočne. U svojoj propovijedi , don Milan Ivanković,  naglasio je bit molitve i svećenika i župljana. Zahvalio se i don Stjepanu za dvadeseti petogodišnji svećenićki rad rad u salezijancima geslom:Blagoslovljen Bog u vjekove. Na kraju svete mise prisutnima se obratio brat slavljenika, don Ivan Matijević i nasmijao sve nazočne.

Don Stjepane , hvala ti za sve dobro koje si podario nama u ovih dvadesetipet godina svećeništva.

Opširnije...
 
04.06.2016. SUSRET ZBOROVA SALEZIJANSKIH ŽUPA U SPLITU
Autor: Miljenko Golubic   
dsc_1035_resize.jpg

 U Splitu na Kmanu , u salezijanskoj župi  Pomoćnice kršćana održan je ovogodišnji Susret zborova salezijanskih župa.

 

foto: Mladen Veršić

Opširnije...
 
21.05.2016. DESETI SUSRET ZBOROVA KUŠTOŠIJANSKOG DEKANATA
Autor: Miljenko Golubic   
img_2033_resize.jpg

 U crkvi Usnesenja BDM u Stenjevcu večeras je, poslije večernje svete mise, održan deseti susret zborova Kustošijanskog dekanata. Sudjelovalo je trinaest zborova iotpjevali su dvadesei osam skladbi.

Našu župu predstavljao je Komorni zbor sv.Ivan Bosco, orguljašica je bila Lucijana Jurković i diligentica Božica Veršić.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 48 od 379
You are here  : Naslovnica