Župa Don Bosko

05.01.2020. OBRED BLAGOSLOVA VODE UOČI BLAGDANA BOGOJAVLJANJA
 img_8265_resize.jpg

    U nedjelju 5.siječnja 2020.godine u našoj župnoj crkvi sv.Ivana Bosca u Podsusedu tijekom večernje mise slavio se obred blagoslova vode uoči svetkovine Bogojavljanja ili Sveta Tri Kralja. Svetu misu predvodio je župni vikar don Anto Stojić.

Sveta voda je prisutni spomen na Isusa Krista koji uklanja đavolske sile jer želi biti s nama i među nama. Zato je dobro da svetom vodom blagoslivljamo jedni druge, da blagoslivljamo naše stanove, radionice, urede, polja. Tijekom obreda blagoslova vode molili smo litanije, a nakon molitve župnik je blagoslovio sol koju je umiješao u vodu.

Na kraju obreda župljani su mirno i pobožno prilazili posudama s blagoslovljenom vodom kako bi svoje bočice napunili blagoslovljenom vodom za svoje potrebe.

Misno slavlje i obrede uveličao je svojim sviranjem i pjevanjem sastav mladih.

Opširnije...
 
31.12.2019. MISA ZAHVALNICA
 img_8245_resize.jpg

Večeras je u našoj župnoj crkvi sv.Ivana Bosca slavljena misa zahvalnica.Misu je predvodio župnik don Rudolf Belko uz asistenciju ravnatelja don Mladena Delića i vikara don Anto Stojića. Misi je nazočio velik broj vjernika, tako da je crkva bila prepuna. Misno slavlje uveličao je župni zbor pod vodstvom Božice Veršić.

U propovijedi župnik don Rudolf Belko zahvalio se župljanima za doprinos  župi u 2019. godini s posebnim osvrtom na Pastoralni centar "Sv.Ivan Bosco".Dodao je da je to centar koji ćemo mi izgraditi, a koji će ostati slijedećim generacijama.

Na kraju mise župljanima se obratio se i gospodin Mile Račić ,predsjednik Organizacijskog odbora izgradnje Centra zahvalivši se svima koji su do sada donirali sredstva za izgradnju Centra.

Iz statistike župe sv.Ivana Bosca za 2019. godinu:

Vjenčanih ; 14 parova zaručnika

Krštenih   : 41 dijete

Umrlih      : 48 osoba

Prvopričesnika: 64

Krizmanika     : 48

Opširnije...
 
28.12.2019. DONATORSKA VEČERA ZA IZGRADNJU PASTORALNOG CENTRA "SV.IVAN BOSCO" U PODSUSEDU
 img_8229_resize.jpg Večeras je održana   u sportskoj dvorani "Sutinska vrela"  donatorska večera za izgradnju Pastoralnog centra "Sv.Ivan Bosco" u Podsusedu. To je jedna od prvih akcija Organizacijskog odbora za izgradnju Pastoralnog centra. Velik odaziv župljana potvrdio je spremnost župljana na pomoć za izgradnju Pastoralnog centra.
Opširnije...
 
28.12.2019. BOŽIĆNI KONCERT KUD-a KLAS
img_3249_resize.jpg

Nakon večernje mise KUD "KLAS" je u crkvi sv.Ivana Bosca održao svoj tradicinalni božični koncert. U orkestru je nastupilo dvadeset svirača, a u zboru također dvadeset pjevača i tri solista; najmlađi Tena i Borna Varga, Ela Čulo i gosti iz Gornjeg Vrapča. Dirigirao je prof. Dražen Varga. Izvedeno je petnaestak pjesama, a najveći aplauz su dobili najmlađi pjevači Tena i Borna Varga i pjesma Feliz Navidad.

Ukoliko želite pogledati film s koncerta na Youtube u trajanju 24 minute potražite ga na adresi:

 https://www.youtube.com/endscreen?v=hRDnVeX6_iM&rud=1&nv=1

  Ukoliko želite film u HD kvaliteti, javite se na mail

Opširnije...
 
GRADITI ĆEMO PASTORALNI CENTAR "Sv.IVAN BOSCO" U PODSUSEDU
13_gradimo_500.jpg
 
RASPORED MISA KROZ BOŽIČNO VRIJEME
11_mise_res.jpg
 
SRETAN BOŽIĆ
002_res_2.jpg
 
Božićna poruka

Rodio se Bog i čovjek u sred stajice,

rumen cvijetak, dragi Sinak, svete Djevice.

Anđeli, čuj, pjevaju: Slava Bogu na nebu,

a mir ljud’ma na visini tu.                                             

 (Hrvatska božićna pjesma)

 

Draga braćo i sestre!

            Naš poznati bibličar, Bonaventura Duda, tvrdio je da su hrvatske božićne pjesme „prepjevano evanđelje“. Potvrđujući tu istinu, naši su pjesnici i glazbenici spjevali i skladali velik broj božićnih pjesama, koje stoljećima odjekuju u crkvama, kućama i stanovima. Sve one, uz lirsku ljepotu, imaju čvrst, pouzdan sadržaj i svoje teološko značenje. Upućuju nas na spasenje koje ostvaruje sam Bog tako što dolazi da postane čovjekom, da nas pouči i pokaže nam put ponizne ljubavi kojim nam je ići da bismo to spasenje baštinili.

             Mi vjernici, stoga, pouzdano znamo da svoju vjeru gradimo na čvrstim temeljima koji joj jamče postojanost kao i životnu učinkovitost. Božićna istina glasi da je Sin Božji postao čovjekom. Riječ Božja se utjelovila u krilu Djevice Marije, kako nas Pisma uvjeravaju: Bog je radi nas i radi našega spasenja sišao s nebesa. Postao je čovjekom zato da čovjeku otvori slobodan pristup izgubljenom raju, da ponovo pronađe put do Boga.  Božićni su blagdani, dakle, izvrsna prilika da oživimo osobnu vjeru te obnovimo obiteljsko i župno zajedništvo.

            Učinimo to i ovoga Božića pojačanom molitvom, svjesni da prave obiteljske sloge i vjernosti nema bez molitvene povezanosti s Bogom. Još jaču vezu čine sakramenti.  Euharistija i sakrament pomirenja vrhunac su svih blagodati koje nam Bog želi podariti i koje su nama najpotrebnije za izgradnju zdravih međuljudskih odnosa i odnosa s Bogom. Uvjeren sam da ćemo se s njima i u njima susretati češće, ne samo u ove svečane dane, nego tijekom cijele liturgijske godine.

            Približimo se Kristu našem Spasitelju poput pastira i svetih kraljeva i mudraca.  Betlehemska će štalica u našoj obnovljenoj crkvi zasjati još većim sjajem zahvaljujući vašem svekolikom zalaganju. Koristim ovu priliku da još jednom zahvalim svima koji ste se trudili i obnavljali crkvu građevinu. Pristupimo zajedno i duhovnoj obnovi naše vjere i župnog zajedništva. Svim članovima naše Župne zajednice, napose sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove, molitvenim skupinama, djelatnicima Caritasa, animatorima, djeci i mladima želimo:

            Sretan i blagoslovljen Božić! Neka vas novorođeni Spasitelj, Isus Krist, svojim blagoslovom prati u sve dane nove 2020. godine         

                                                        vaši  salezijanci.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 48 od 433
You are here  : Naslovnica