Župa Don Bosko

11.12.2016 DUHOVNA OBNOVA U NAŠJ ŽUPI
Autor: Miljenko Golubic   
 img_6217_resize.jpg

U subotu 10.prosinca u našoj crkvi je održana duhovna obnova za obitelji ali i za sve članove župne zajednice koju je predvodio don Damir Stojić.

Duhovnu obnovu su organizirali članovi molitvene zajednice muževa  sv.Ivana Bosca Podsused koji su tom prilikom proslavili i svoju prvu godišnjicu osnutka.

Duhovna obnova je bila vrlo snažna i emotivna i  prvi dio je vodio don Damir.

U drugom dijelu slijedio je ispit savjesti koju je vodio don Mladen a potom i  velika ispovijed sa nekoliko svećenika  .

Kruna duhovne obnove bilo je svečano euharistijsko slavlje koje je također predvodio don Mladen.

Nakon  obnove na kojoj smo napunili dušu i srce svi zajedno smo se uputili u prostorije blagovaone gdje smo uz jelo,pokoju kapljicu i naravno pjesmu okrijepili i tijelo.

Tekst:Denis Kudek

Fotografije:Miljenko Golubić


Opširnije...
 
04.12.2016 ŽUPLJANIMAPREDSTAVLJENI NOVI ČLANOVI ŽPV I ŽEV
Autor: Miljenko Golubic   
img_8696cr_resize.jpg

Nakon provedenih izbora u župi sv.Ivana Bosca za članove župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća i nakon potvrde Duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije, danas 4. prosinca 2016 godine pod svetom misom u devet sati župnik je predstavio novoizabrane članove Župnog pastoralnog vijeća i Župnog ekonomskog vijeća.

Poželimo im uspješan rad za dobrobit naše župe.

Opširnije...
 
28.11.2016. PRVA MISA ZORNICA U DOŠAŠĆU
Autor: Miljenko Golubic   
img_8556_resize.jpg

 Brzim koracima, u prohladno jutro župljani naše župe, krenuli su prema župnoj crkvi. Danas je slavljena prva misa zornica u Došašću. Misu je predvodio ravnatelj don Mladen Delić i kao gost iz Rijeke nam je stigao bivši župnik don Tunji Blažević.

Svojim pjevanjem župni zbor uveličao je misno slavlje.

Opširnije...
 
27.11.2016. PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA
Autor: Miljenko Golubic   
 img_8565crop_resize.jpg

Došašće

Došašće ili advent razdoblje je u crkvenoj liturgijskoj godini, odnosno njen početak, a predstavlja vrijeme pripreme za blagdan Božića. Dolazi iz latinske riječi "advenire" koja znači dolazak.

Crkva o tome dolasku govori na trojak način: o Isusovu dolasku njegovim rođenjem prije 2000 godina, o Kristovu dolasku u našu nutrinu danas, i o njegovu dolasku u slavi na kraju vremena.

Došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Najranije može početi 27. studenog, a najkasnije 3. prosinca. Obuhvaća tri tjedna te dane između četvrte nedjelje došašća i samog Božića. Prvu nedjelju došašća karakterizira ponovni Kristov dolazak, drugu i treću osoba Ivana Krstitelja, četvrta predstavlja Mariju, Djevicu i Majku, koja je rodila Krista. Završava 24. prosinca na Badnjak.


 
13.11.2013. PROSLAVA BLAGDANA SV.MARTINA
Autor: Miljenko Golubic   
 img_5039_resize.jpg I ove godine blagdan sv.Martina proslavljen je tradicionalnom procesijom u nedjelju 13.studenoga 201ž64.godine . Procesija je u 10:00 sati krenula ispred župne crkve, predvođena provincijalom don Pejom Orkićem, ravnateljem don Mladenom Delićom i župnikom don Rudijem Belko.Župni zbor je uveličao procesiju i svetu misu svojim pjevanjem. Novost je ove godine bila da su kip sv.Martina u procesiji nosile tri skupine: kandidati za zvanja, majke i očevi.Nekoliko stotina župljana i hodočasnika sudjelovalo je u procesiji po lijepom sunčanom vremenu. Stigavši  do kapele sv.Martina, te nakon molitve i pjesme, procesija je krenula u Tenis dvoranu gdje je misno slavlje predvodio i propovijedao don Pejo Orkić, provincijal. Nakon završetka misnog slavlja ,članice društva Hrvatska žena Zagreb- ogranak Podsused, priredile su okrepu za sve prisutne.  
Opširnije...
 
26.10.2016. IZBOR DELEGATA ZA ZASJEDANJE BISKUPIJSKE SINODE IZ KUSTOŠIJANSKOG DEKANATA
Autor: Miljenko Golubic   
 img_8430_resize.jpg

U srijedu 26.listopada 2016. godine u župi Uznesenja B.D.Marije u Stenjevcu održan je izbor delegata iz Kustošijanskog dekanata za zasjedanje Sinode. Izboru je bilo nazočno 18 delegata iz devet župa Kustošijanskog dekanata.

Preč. Vjekoslav Meštrić,dekan , uvodno je upoznao delegate sa zasjedanjima biskupijske Sinode kroz povijest. Ovogodišnji početak zasjedanja je trideseta Sinoda u povijesti Crkve u Hrvatskoj. Zadnja Sinoda održana je 1925 ,godine predvođena biskupom Antunom Bauerom. Prisutni župni delegati su zatim upoznati s Pravilnikom o izboru delegata Sinode. Nakon predstavljanja svih župnih delegata , pristupilo se tajnom glasovanju. Nakon drugog kruga glasovanja izabrana je Elizabeta Mikulić iz župe B.D.M. Žalosne iz Španskog


Opširnije...
 
22.10.2016. SEMINAR ŽUPNIH MEDIJSKIH SURADNIKA ZAGREBAČKE NADBISKPIJE
Autor: Miljenko Golubic   
img_8284_resize.jpg
U subotu  22. listopada 2016.godine s početkom u  9 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom centru na Kaptolu održan je seminar župnih medijskih suradnika Zagrebačke nadbiskupije. Seminaru je nazočilo pedesetak župnih suradnika.Sudionike seminara uvodno je pozdravio moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mr. Marko Kovač, te je predstavio novog Pročelnika Tiskovnog ureda vlč. mr. sc. Bornu  Puškarića. Voditelj ureda Zvonko Franc u prvom predavanju osvrnuo se dosadašnji rad i suradnju župnih medijskih suradnika i Tiskovnog ureda. Stručni suradnik Davor Trbušić održao je predavanje o župnim medijskim suradnicima i mrežnoj stranici Zagrebake nadbiskupije. Zadnje predavanje "Komunicirati iskustvo i hod sinode" koje je održao novi pročelnik Tiskovnog ureda vlč. Borna Puškarić, koje je najviše zainteresiralo prisutne.

 Nakon završetka predavanja svi prisutni nazočili su svetoj misi u bogoslovnoj kapeli.


Opširnije...
 
18.09.2016. ZAZIV DUHA SVETOGA ZA USPJEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Autor: Miljenko Golubic   
img_8265_resize.jpg

 U nedjelju 18.rujna 2016.godine U crkvi sv.Ivana Bosca u Podsusedu slavljena je sveta misa sa zazivom Duhu Svetomu za uspješan početak nove vjeronaučne školske godine.

Euharistisko slavlje predvodio je župnik don Rudolf Belko, a vokalno instrumentalni sastav mladih svojim sviranjem i pjevanjem uveličo je misno slavlje.

Nastavnici predvođeni ravnateljicom gđom Ankicom Šimunić nazočili su misnom slavlju zajedno s učenicima osnovne škole.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 37 - 48 od 386
You are here  : Naslovnica