Župa Don Bosko

16.12.2017. ŽUPNI CARITAS PODIJELIO BOŽIĆNE PAKETE POTREBITIMA U ŽUPI
img_2107_resize.jpg
 

I ove godine župljani naše župe donirali su župnom Caritasu sredstva koja su omogućila kupnu prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za pedesetpetoro potrebitih obitelji u našoj župi. Vrijedne članice Caritasa su dobavile i složile robu u pakete i danas zajedno s volonterima dostavile pakete potrebitim obiteljima.

 Hvala svima donatorima i svim uključenima u Božićnu humanitarnu akciju.

Opširnije...
 
08.12.2017. U MESECU PROSINCU DAN ZAPOČINJE ZORNICOM
img_1982_resize.jpg  Tradicionalno u mjesecu prosincu u našoj župi slavi se misa zornica s početkom u 6 sati. Misi Zornici prisustvuje velik broj župljana. tako da je naša crkva prepuna. Župni zbor svojim pjevanjem svakodnevno je uveličao mise zornice
Opširnije...
 
06.12.2017. PROSLAVLJEN BLAGDAN SVETOG NIKOLE
 img_1594_resize.jpg

I ove godine sveti Nikola stigao je u našu župu na radost mališana. Kako su svi bili dobri, nije bilo Krampusa i njegovih pomagača, i svi mališani su dobili darove.

 

Opširnije...
 
22.10.2017 PROSLAVA 75 GODINA OD OSNIVANJA ŽUPE SV IVANA BOSCA U PODSUSEDU
 img_1114cr2_resize.jpg

Procesijom od spomenika sv.Ivana Nepomuka na mostu potoka Dolje i svetom misom proslavljena je 75 godina od osnutka župe, koju je 05.09.1942. godine osnovao blaženi Alojz.Stepinac.

Misno slavlje predvodio je biskup  Mijo Gorski uz koncelebraciju provincijala don Peje Orkića, dekana kustošijanskog dekanata preč.Vjekoslava Meštrića, don Milana Ivančevića vikara provincije, ravnatelja don Mladena Delića,župnika don Rudolfa Belka, bivšeg župnika don Tunje Blaževića, svećenika iz kustošijanskog dekanata i svećenika salezijanaca.

Opširnije...
 
Proslavljena 75.obljetnica osnivanja župe

Župa sv. Ivana Bosca u Podsusedu proslavila 75. obljetnicu osnivanja

U nedjelju 22. listopada 2017. svečanim euharistijskim slavljem kojemu je predsjedao pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski, salezijanci i vjernici Župe sv. Ivana Bosca u Podsusedu proslavili su 75. obljetnicu osnivanja. Župu je 6. rujna 1942. osnovao zagrebački nadbiskup blaženi Alojzije Stepinac. U njoj je do sada djelovalo 13 župnika i 40 kapelana, uz pastoralnu pomoć mnogih svećenika i redovničke braće salezijanaca.

 

Opširnije...
 
Zahvala župnika don Rudolfa Belka

Sve vas lijepo pozdravljam a ujedno i zahvaljujem.

Zahvaljujem dragom Bogu da smo doživjeli ovaj trenutak zajedništva, zahvaljujem gospodinu biskupu Miji na riječima ohrabrenja i poticaja za daljnje korake na putu vjere i daljnjoj izgradnji naše župske zajednice. Hvala  provincijalu don Peji Orkiću, velečasnom Vjeki Meštriću dekanu, članovima provincijalnog vijeća, župnicima i kapelanima koji su djelovali u ovoj župi, svećenicima našega dekanata, te svećenicima koji sada djeluju u ovoj župi na čelu s ravnateljem don Mladenom Delić, gospodinu Stipi Zeba koji zamjenjuje gradonačelnika Milana Bandića, hvala  gospodinu Dejanu Kljajiću predstavniku naše općine, limenoj glazbi  "Lovro Ježek"iz Marije Bistrice koji su došli uveličati ovo naše slavlje.

 

Opširnije...
 
Ususret proslavi 75. godišnjice župe

POVIJEST NAŠE ŽUPE

 

            Kad su salezijanci stigli u Podsused započeli su s izgradnjom nove crkve u čast velikom apostolu mladeži sv. Ivanu Boscu. Tada nisu mislili na župu, nego prvenstveno na otvaranje duhovnog centra:omladinskog doma i Oratorija za rad s mladima. Promicatelj gradnje crkve bio je uvaženi don Frane Gulešić, projektant zagrebački arhitekt  gosp. Zvonko Požgaj, a graditelj gosp. R. Galin.

        

Opširnije...
 
07.07.2017 PJEŠAČKO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU
 img_5084_resize.jpg I ove godine pedesetak hodočasnika pješačio je od Podsususeda ili Gornje Bistre do Marije Bistrice. Novost je bila što je hodočasnike ujutro ispratio župnik don Rudolf Belko i to zajedničkom molitvom i to u kapeli sv.Martina.Druga novost da nakon završetka posjetu Svetištu , don Rudi nas je pozvao u goste u svoju rodnu kuću u Marija Bistrici.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 49 - 60 od 418
You are here  : Naslovnica