Župa Don Bosko

Sretan Uskrs

„Što tražite živoga među mrtvima?

nije ovdje, nego uskrsnu” ( Lk 24, 5-6)

 

Draga braćo i sestre!

 

         Evanđelisti nam u svojim izvješćima o Isusovoj smrti na križu, ukopu i njegovu slavnom uskrsnuću govore kako su Isusa svi njegovi učenici ostavili i pobjegli od straha za vlastiti život. No, ta ista izvješća nam govore o ženama koje su svojom prisutnošću Isusu bile oslonac i podrška.

         U rano nedjeljno jutro žene hitaju prema grobu, dok se šokirani učenici skrivaju u zatvorenim prostorijama. Za hrabrost, suosjećanje i ljubav, one su nagrađene. Kad su došle na grob, ukazaše im se dva anđela i rekoše: „Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu!”. Luka u svom evanđelju piše da su žene pratile Isusa i njegove učenike; one su i prve suradnice u apostolatu, najustrajnije učenice što se ne odijeliše od njega ni onda kad su ga učenici ostavili. Ostale su uz njega i u preteškom golgotskom času. Žene su zato povlaštene svjedokinje i njegova ukopa i pobjedonosnog Uskrsa.

         Kršćanske žene i majke su kroz povijest bile prve vjerovjesnice svojoj djeci. One su u zgodno i nezgodno vrijeme usađivale mladom naraštaju vrednote vjere. One su i danas pozvane da svojoj djeci, uz oca, budu prve vjeroučiteljice.

         Potrebno je, prigodom ovogodišnjeg Uskrsa, kad čitamo da su žene prve javile Isusovoj zajednici da je Isus uskrsnuo, naglasiti prevažnu ulogu žene i majke u obitelji.

         Živimo u vremenu kad čovjek sve više gubi osjećaj za duhovno. Dok nastoji zadovoljiti tjelesne prohtjeve i želje, zanemaruje dušu.

         Neka nam ovogodišnji Uskrs bude poticaj da ponovno postavimo sebi temeljna pitanja: Zašto sam na svijetu? Odakle sam? Zašto živim i kamo idem? Odgovore na ta pitanja potražimo u Isusu Kristu, jedinom i pravom Učitelju.

         Isus je uskrsnuo! To je temelj naše vjere. Isusovo uskrsnuće jamac je i našeg uskrsnuća. Stoga, radujmo se i kličimo: Aleluja!

 

Svima želimo: SRETAN  I   BLAGOSLOVLJEN USKRS!

          

  Vaši svećenici  - salezijanci.

 
KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE
 img_2018_006_001.jpg  

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE
u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove
u Zagrebu, Miramarska cesta 100
3. ožujka 2018. u 10:30

               Organiziraju i vode  sestre Klanjateljice Krvi Kristove

               prijave do 28. 2. 2018.s.Laura Cukar - mobitel: 98/650134

                                                                     e-mail:

 

                                                 
 
28.-30.01.2018. TRODNEVNA PRIPRAVA ZA PROSLAVU BLAGDANA SV.IVANA BOSCA
 img_4519_resize.jpg  Trodnevna priprava za proslavu blagdana sv.Ivana Bosca u našoj župnoj crkvi slavila se od 28.01. do 30.01. Misna slavlja predvodili su i propovijedali salezijanci: don Anto Stojić, don Stjepan Bolkovac i don Drago Škarica. Misna slavlja su sviranjem i pkevanjem uveličali sastavi Credo i Sama Filia i župni zbor.
Opširnije...
 
20.12.2017 KIĆENJE BORA I IZRADA JASLICA U NAŠOJ ŽUPNOJ CRKVI
 img_2956_resize.jpg

Večeras poslije večernje sv.mise u našoj župnoj crkvi kitio se bor i izrađivale su se jaslice. Zajednička fotografija nastala je nakon završenog posla.

U nastavku možete vidjeti kako se kitio bor i izrađivale jaslice u kojima ćemo se zajedno radovati.

 
17.12.2017. BETLEHEMSKO SVJETLO STIGLO U NAŠU CRKVU
img_2457_resize.jpg
Betlehemsko svjetlo su  večeras u našu crkvu donijeli članovi Odreda izviđača iz Podsuseda. Župnik don Rudolf Belko prisjetio se kako je on prije dvadesetpet godina donio s izviđačima prvo betlehemsko svjetlo u Hrvatsku iz Beča.
Opširnije...
 
16.12.2017. BOR ZA BOŽIĆ UNIJET U CRKVU
img_2277_resize.jpg
 

Ove godine crkvu za Božićne blagdane ukrašavati će jedan bor. Kako je bor bio lijep, ali širokih grana, trebalo ga je u današnje kišno dopodne malo skratiti i podrezati. Hvala gospodinu Janku Mlinariću, vještom  majstoru s motorkom gospodinu Slaveku Latinu i momcima iz Zajednice za odgoj koji su pomogli bor prirediti i unijeti u crkvu.  

Vidimo se na kićenju bora i izradi jaslica u srijedu 20.12.2017. iza večernje mise. 

Opširnije...
 
Božićno pismo

 

Rodio se Bog i čovjek u sred stajice,

rumen cvijetak, dragi Sinak, svete Djevice.

Anđeli, čuj, pjevaju: Slava Bogu na nebu,

a mir ljud’ma na visini tu.                                             

 (Hrvatska božićna pjesma)

 

 

Draga braćo i sestre!

            Naš poznati bibličar, Bonaventura Duda, tvrdio je da su hrvatske božićne pjesme „prepjevano evanđelje“. Potvrđujući tu istinu, naši su pjesnici i glazbenici spjevali i skladali velik broj božićnih pjesama, koje stoljećima odjekuju u crkvama, kućama i stanovima. Sve one, uz lirsku ljepotu, imaju čvrst, pouzdan sadržaj i svoje teološko značenje. Upućuju nas na spasenje koje ostvaruje sam Bog tako što dolazi da postane čovjekom, da nas pouči i pokaže nam put ponizne ljubavi kojim nam je ići da bismo to spasenje baštinili.

             Mi vjernici, stoga, pouzdano znamo da svoju vjeru gradimo na čvrstim temeljima koji joj jamče postojanost kao i životnu učinkovitost. Božićna istina glasi da je Sin Božji postao čovjekom. Riječ Božja se utjelovila u krilu Djevice Marije, kako nas Pisma uvjeravaju: Bog je radi nas i radi našega spasenja sišao s nebesa. Postao je čovjekom zato da čovjeku otvori slobodan pristup izgubljenom raju, da ponovo pronađe put do Boga.  Božićni su blagdani, dakle, izvrsna prilika da oživimo osobnu vjeru te obnovimo obiteljsko i župno zajedništvo.

            Učinimo to i ovoga Božića pojačanom molitvom, svjesni da prave obiteljske sloge i vjernosti nema bez molitvene povezanosti s Bogom. Još jaču vezu čine sakramenti.  Euharistija i sakrament pomirenja vrhunac su svih blagodati koje nam Bog želi podariti i koje su nama najpotrebnije za izgradnju zdravih međuljudskih odnosa i odnosa s Bogom. Uvjeren sam da ćemo se s njima i u njima susretati češće, ne samo u ove svečane dane, nego tijekom cijele liturgijske godine.

            Približimo se Kristu našem Spasitelju poput pastira i svetih kraljeva i mudraca.  Betlehemska će štalica u našoj obnovljenoj crkvi zasjati još većim sjajem zahvaljujući vašem svekolikom zalaganju. Koristim ovu priliku da još jednom zahvalim svima koji ste se trudili i obnavljali crkvu građevinu. Pristupimo zajedno i duhovnoj obnovi naše vjere i župnog zajedništva. Svim članovima naše Župne zajednice, napose sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove, molitvenim skupinama, djelatnicima Caritasa, animatorima, djeci i mladima želimo:

            Sretan i blagoslovljen Božić! Neka vas novorođeni Spasitelj, Isus Krist, svojim blagoslovom prati u sve dane nove 2018. godine          

                                                        vaši  salezijanci.
 
16.12.2017. ŽUPNI CARITAS PODIJELIO BOŽIĆNE PAKETE POTREBITIMA U ŽUPI
img_2107_resize.jpg
 

I ove godine župljani naše župe donirali su župnom Caritasu sredstva koja su omogućila kupnu prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za pedesetpetoro potrebitih obitelji u našoj župi. Vrijedne članice Caritasa su dobavile i složile robu u pakete i danas zajedno s volonterima dostavile pakete potrebitim obiteljima.

 Hvala svima donatorima i svim uključenima u Božićnu humanitarnu akciju.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 49 - 60 od 425
You are here  : Naslovnica