Župa Don Bosko

04.02.2017. Uz blagdan sv. Marije De Mattias 2017. godine
img-20170204-wa0010_resize.jpg

Uz blagdan sv. Marije De Mattias 2017. godine

Kao i svake godine u našoj župi, tako i ove, druženje sa sv. Ivanom Boscom nastavlja se kroz druženje sa sv. Mariom De Mattias. Gospodin je to divno posložio. Narod željan i potreban Duha Svetoga u ovim se danima primjetno osnažio i ohrabrio na putu prema Kristu.

Snažni su ovo dvoje svetaca. Sv. Ivan Bosco svetac je i zaštitnik mladih, a naša sv. Maria De Mattias jednako tako snažno je pomagala i utjecala na mlade i obitelji.

Puno je ljudi sudjelovalo i dolazilo u ovih osam dana počevši trodnevnicom sv. Ivanu Boscu do njegovog dana, a našeg župnog blagdana 31. siječnja. Dobra povezanost i zajedništvo naših braće Salezijanaca i sestara Klanjateljica Krvi Kristove osjetila se u svakom trenutku. To je nešto što narod vidi i prepoznaje te vođen takvim ljudima lako se prepušta vjeri i nadi u vječni život.

Cijeli tekst - pogledaj opširnije

Tekst : Nevenka Glumac Trlek

Fotografije: više autora

 
Opširnije...
 
31.01.2017. BLAGDAN SV.IVANA BOSCA - SVEČANA SVETA MISA
img_8155_resize.jpg

 Večerašnju svečanu misu za blagdan sv.Ivana Bosca predvodio je biskup bjelovarsko-križevački mons. dr.Vjekoslav Huzjak, uz koncelebraciju dekana kustošijanskog dekanata preč.Vjekoslava Meštrića, ravnatelja don Mladena Delića, svećenika iz kustošijanskog dekanata i župnika don Rudolfa Belka. Veliki broj hodočasnika i vjernika sudjelovao je u misnome slavlju. Župni zbor  i sastav mladih Sama Filia su svojim sviranjem i pjevanjem uveličali misno slavlje.

Biskup Huzjak u svojoj današnjoj propovijedi osvrnuo se na riječi iz današnjeg evanđelja, gdje Isus kaže da je najveći onaj koji je iskren Pred Bogom, kao što su mala djeca. Osvrnuvši se na život don Bosca, rekao je naš život danas puno je bezbrižniji nego je bilo u vrijeme života don Bosca. Usporedimo količinu radosti koju imamo mi danas  i don Bosca nekada vidjeti ćemo diferenciju u korist don Bosca. Biskup Huzjak završio je propovijed sa tvrdnjom kako je don Bosco crpio snagu i radost svoga života iz predanosti Bogu.

Opširnije...
 
31.01.2017. BLAGDAN SV.IVANA BOSCA - MISA ZA MLADE U 12 SATI
img_8038_resize.jpg

 Blagdansku svetu misu za mlade predvodioje župnik don Rudolf Belko.

U svojoj propovijedi postavljao je mladima pitanja o don Boscu i dobivao najčešće ispravne odgovore. Život sv,Ivana Bosca i njegov rad s mladima- nastavak je u propovijedi. Don Rudolf je pričao djeci zgode iz života don Bosca , a završio je mišlju don Bosca da pomažemo jedni drugima i da nam riječi don Bosca budu poticaj u budućem životu.

Uz nastavnike iz škole prisutna je bila svetoj misi i ravnateljica gđa Ankica Šimunić, kojoj je danas bio posljednji radni dan pewd odlazak u mirovinu. Zahvaljujemo se gospođi Šimunić za uspješnu suradnju škole i župe u višegodišnjem periodu.

I ovu svetu misu sastav CREDO je animirao svojim sviranjem i pjevanjem.

Opširnije...
 
BLAGDAN SV.IVANA BOSCA SV.MISA U 10:30 SATI
img_7856_resize.jpg

Osmorica kandidata za zvanja danas su ušla u prednovicijat. Kada ih je njihov odgajatelj don Mladen Delić pojedinačno prozvao, oni su svoju privolu izrekli riječima : EVO ME!

Svetu misu predvodio je provincijal don Pejo Orkić uz asistenciju don Mladena Delića i don Ivana Terze. Don Pejo Orkić je u svojoj propovijedi prvo čestitao osmorici današnjih kandidata koji su ušli u prednovicijat i poželio im da budu ustrajni na putu kojim su krenuli. U nastavku nas je don Pejo upoznao kako je don Bosco bio nadahnuće mnogima koji su stvarali filmove, igrokaze, pjesme i mjuzikle, koji su pisali knjige i životopise. Bio je nadahnuće i mladim i stariji,ženama i muškarcima, svećenicima i laicima.

Misno slavlje animirao je svojim sviranjem i pjevanjem sastav mladih CREDO.

Opširnije...
 
30.01.2017. TREĆI DAN TRODNEVNE PRIPRAVE ZA PROSLAVU BLAGDANA SV.IVANA BOSCA
img_7699_resize.jpg

 Don Stjepan Bolkovac, provincijalni tajnik, predvodio je misno slavlje trećeg dana trodnevne priprave za proslavu blagdana sv.Ivana Bosca.

Večeras su salezijanci suradnici i djelatnice župnog Caritasa  predvodili molitvu svete krunice.

Salezijanci suradnici su večeras  obnovili zavjete pred koordinatorom pokrajinskog vijeća salezijanaca suradnika gospodinom Vedranom Kosancem i Antonijom Klobučar, koordinatorom mjesnog vijeća.

Don Stjepan Bolkovac večeras je istaknuo da bi želio da nam don Bosco pokaže svojim prstima, kao što je pokazivao i svojim dječacima, kako nam je ići s Isusom i kako nam je biti s Isusom. Don Bosco je želio da Isus bude u srcima njegovih dječaka, a danas bi želio da bude u našim srcima.

Župni zbor je svojim pjevanjem animirao večerašnju svetu misu.

Opširnije...
 
29.01.2017. DRUGI DAN TRODNEVNE PRIPRAVE ZA PROSLAVU BLAGDANA SV.IVANA BOSCA
 img_7563_resize.jpg

 Misno slavlje u drugom danu trodnevne priprave za proslavu blagdana sv.Ivana Bosca predvodio je don Mladen Delić uz koncelebraciju provincijala don Peje Orkića.

U svojoj propovijedi don Mladen Delić osvrnuo se prvo i na današnje evanđelje gdje je Isus uzašao na goru i stao podučavati prisutne. Povezao je to s don Boscom koji je čitav život podučavaoi to naročito mlade.Tako je i danas kada je svaki salezijanac i odgajatelj. Naglasio je i važnost svete ispovijedi i kako je sv.Bosco bio dobar ispovijednik kojemu su mnogi hrlili na ispovijed.

Molitvena zajednica muževa predvodila je molitvu svete krunice.

Sastav mladih SAMA FILIA je animirao misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem.

Opširnije...
 
28.01.2017. PRVI DAN TRODNEVNE PRIPRAVE PROSLAVE BLAGDANA SV.IVANA BOSCA
img_7274_resize.jpg

Večeras je u našoj župnoj crkvi započela trodnevna priprava za proslavu blagdana sv.Ivana Bosca. Misno slavlje je predvodio mladomisnik don Ivan Terze koji je i propovijedao uz koncelebraciju provincijala don Peje Orkića, ravnatelja don Mladena Delića i župnika don Rudolfa Belka.

U svojoj propovijedi don Ivan Terze naglasio je život sv.Ivana Bosca nije bio lagan, ali on nije odustajao. Također nas je sve upitao da li se uopće molimo sv, Ivanu Boscu.

Svojim sviranjem i pjevanjem sastav mladih CREDO uveličao je misno slavlje.

Opširnije...
 
28.01.2017. SUSRET PROVINCIJALA DON PEJE ORKIĆA S MLADIMA NAŠE ŽUPE
img_7245_resize.jpg

 Ovih dana provincijal je u redovitoj vizitaciji našoj župi. Među ostalim provincijal će se susresti sa skupinama koje djeluju u našoj župi.

Danas se provincijal don Pejo Orkić susreo s mladima naše župe. Mladi su mu iznjeli kako oni doživljavaju rad u župi, probleme s kojima se susreću svakodnevno. Provincijal im je pokušao odgovoriti na njihova pitanja i dati im nekoliko savjeta za još bolji rad.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 84 od 433
You are here  : Naslovnica