Župa Don Bosko

Zahvala župnika don Rudolfa Belka

Sve vas lijepo pozdravljam a ujedno i zahvaljujem.

Zahvaljujem dragom Bogu da smo doživjeli ovaj trenutak zajedništva, zahvaljujem gospodinu biskupu Miji na riječima ohrabrenja i poticaja za daljnje korake na putu vjere i daljnjoj izgradnji naše župske zajednice. Hvala  provincijalu don Peji Orkiću, velečasnom Vjeki Meštriću dekanu, članovima provincijalnog vijeća, župnicima i kapelanima koji su djelovali u ovoj župi, svećenicima našega dekanata, te svećenicima koji sada djeluju u ovoj župi na čelu s ravnateljem don Mladenom Delić, gospodinu Stipi Zeba koji zamjenjuje gradonačelnika Milana Bandića, hvala  gospodinu Dejanu Kljajiću predstavniku naše općine, limenoj glazbi  "Lovro Ježek"iz Marije Bistrice koji su došli uveličati ovo naše slavlje.

 

Opširnije...
 
Ususret proslavi 75. godišnjice župe

POVIJEST NAŠE ŽUPE

 

            Kad su salezijanci stigli u Podsused započeli su s izgradnjom nove crkve u čast velikom apostolu mladeži sv. Ivanu Boscu. Tada nisu mislili na župu, nego prvenstveno na otvaranje duhovnog centra:omladinskog doma i Oratorija za rad s mladima. Promicatelj gradnje crkve bio je uvaženi don Frane Gulešić, projektant zagrebački arhitekt  gosp. Zvonko Požgaj, a graditelj gosp. R. Galin.

        

Opširnije...
 
07.07.2017 PJEŠAČKO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU
 img_5084_resize.jpg I ove godine pedesetak hodočasnika pješačio je od Podsususeda ili Gornje Bistre do Marije Bistrice. Novost je bila što je hodočasnike ujutro ispratio župnik don Rudolf Belko i to zajedničkom molitvom i to u kapeli sv.Martina.Druga novost da nakon završetka posjetu Svetištu , don Rudi nas je pozvao u goste u svoju rodnu kuću u Marija Bistrici.
Opširnije...
 
Poruka svećenika salezijanaca povodom Uskrsa

DRAGA BRAĆO I SESTRE!

Pozdravljamo vas riječima uskrsne pjesme:

 

GOSPODIN DANAS USKRSNU, ALELUJA!

NA  LJUDSKU SREĆU BESKRAJNU. ALELUJA!

 

Nakon četrdesetdnevnog korizmenog vremena u kojem smo razmišljali o Isusovom činu otkupljenja koje je imalo vrhunac u teškim mukama i nasilnoj smrti na križu, slavimo najveći blagdan naše vjere: ISUSOVO USKRSNUĆE. Za ovaj blagdan posebno smo se pripremali obnovom svoga kršćanskog života po molitvi, postu i djelima ljubavi. S crkvenih tornjeva, nakon trodnevne šutnje, razliježe se milozvučni glas zvona, koji oglašuje radost i veselje, a u crkvama odzvanjaju radosne uskrsne pjesme isprepletene poklikom Aleluja!, Hvalite Gospodina!

“Što tražite živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu!” Tim riječima Božji glasnik - anđeo obraća se ženama koje su u nedjelju, trećeg dana nakon Isusove smrti došle na grob, da po židovskom običaju pomažu Isusovo tijelo, jer zbog kratkoće vremena nisu to mogle učiniti prigodom pokopa. Tu radosnu vijest koju su čule od anđela, žene su brzo javile Isusovim učenicima, koji su se zatvorili zbunjeni zbog svega što se dogodilo, u strahu za vlastitu sudbinu i budućnost.

Vijest da je uskrsnuo, sam Isus potvrđuje ukazanjima. Ne ukazuje se svima, nego samo odabranima: apostolima, Mariji Magdaleni, grupi učenika, a naposljetku se ukaza i Pavlu “kao nedonoščetu”, kako Pavao piše u poslanici Korinćanima.

Slaveći Isusov uskrs, kršćanin slavi i svoj nadolazeći uskrs. Vjera u uskrsnuće ulijeva u čovjeku optimizam i nadu, da živjeti poput Isusa ima smisla. Ima smisla “prolaziti zemljom čineći dobro”, jer nas, nakon svega čeka proslava, vječno blaženstvo s uskrslim Kristom.

U duhu sveukupnog prihvaćanja uskrsne poruke, svima vama i vašima, želimo  SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

 

                                                                                                                                Vaši  svećenici - salezijanci.
 
04.02.2017. Uz blagdan sv. Marije De Mattias 2017. godine
img-20170204-wa0010_resize.jpg

Uz blagdan sv. Marije De Mattias 2017. godine

Kao i svake godine u našoj župi, tako i ove, druženje sa sv. Ivanom Boscom nastavlja se kroz druženje sa sv. Mariom De Mattias. Gospodin je to divno posložio. Narod željan i potreban Duha Svetoga u ovim se danima primjetno osnažio i ohrabrio na putu prema Kristu.

Snažni su ovo dvoje svetaca. Sv. Ivan Bosco svetac je i zaštitnik mladih, a naša sv. Maria De Mattias jednako tako snažno je pomagala i utjecala na mlade i obitelji.

Puno je ljudi sudjelovalo i dolazilo u ovih osam dana počevši trodnevnicom sv. Ivanu Boscu do njegovog dana, a našeg župnog blagdana 31. siječnja. Dobra povezanost i zajedništvo naših braće Salezijanaca i sestara Klanjateljica Krvi Kristove osjetila se u svakom trenutku. To je nešto što narod vidi i prepoznaje te vođen takvim ljudima lako se prepušta vjeri i nadi u vječni život.

Cijeli tekst - pogledaj opširnije

Tekst : Nevenka Glumac Trlek

Fotografije: više autora

 
Opširnije...
 
31.01.2017. BLAGDAN SV.IVANA BOSCA - SVEČANA SVETA MISA
img_8155_resize.jpg

 Večerašnju svečanu misu za blagdan sv.Ivana Bosca predvodio je biskup bjelovarsko-križevački mons. dr.Vjekoslav Huzjak, uz koncelebraciju dekana kustošijanskog dekanata preč.Vjekoslava Meštrića, ravnatelja don Mladena Delića, svećenika iz kustošijanskog dekanata i župnika don Rudolfa Belka. Veliki broj hodočasnika i vjernika sudjelovao je u misnome slavlju. Župni zbor  i sastav mladih Sama Filia su svojim sviranjem i pjevanjem uveličali misno slavlje.

Biskup Huzjak u svojoj današnjoj propovijedi osvrnuo se na riječi iz današnjeg evanđelja, gdje Isus kaže da je najveći onaj koji je iskren Pred Bogom, kao što su mala djeca. Osvrnuvši se na život don Bosca, rekao je naš život danas puno je bezbrižniji nego je bilo u vrijeme života don Bosca. Usporedimo količinu radosti koju imamo mi danas  i don Bosca nekada vidjeti ćemo diferenciju u korist don Bosca. Biskup Huzjak završio je propovijed sa tvrdnjom kako je don Bosco crpio snagu i radost svoga života iz predanosti Bogu.

Opširnije...
 
31.01.2017. BLAGDAN SV.IVANA BOSCA - MISA ZA MLADE U 12 SATI
img_8038_resize.jpg

 Blagdansku svetu misu za mlade predvodioje župnik don Rudolf Belko.

U svojoj propovijedi postavljao je mladima pitanja o don Boscu i dobivao najčešće ispravne odgovore. Život sv,Ivana Bosca i njegov rad s mladima- nastavak je u propovijedi. Don Rudolf je pričao djeci zgode iz života don Bosca , a završio je mišlju don Bosca da pomažemo jedni drugima i da nam riječi don Bosca budu poticaj u budućem životu.

Uz nastavnike iz škole prisutna je bila svetoj misi i ravnateljica gđa Ankica Šimunić, kojoj je danas bio posljednji radni dan pewd odlazak u mirovinu. Zahvaljujemo se gospođi Šimunić za uspješnu suradnju škole i župe u višegodišnjem periodu.

I ovu svetu misu sastav CREDO je animirao svojim sviranjem i pjevanjem.

Opširnije...
 
BLAGDAN SV.IVANA BOSCA SV.MISA U 10:30 SATI
img_7856_resize.jpg

Osmorica kandidata za zvanja danas su ušla u prednovicijat. Kada ih je njihov odgajatelj don Mladen Delić pojedinačno prozvao, oni su svoju privolu izrekli riječima : EVO ME!

Svetu misu predvodio je provincijal don Pejo Orkić uz asistenciju don Mladena Delića i don Ivana Terze. Don Pejo Orkić je u svojoj propovijedi prvo čestitao osmorici današnjih kandidata koji su ušli u prednovicijat i poželio im da budu ustrajni na putu kojim su krenuli. U nastavku nas je don Pejo upoznao kako je don Bosco bio nadahnuće mnogima koji su stvarali filmove, igrokaze, pjesme i mjuzikle, koji su pisali knjige i životopise. Bio je nadahnuće i mladim i stariji,ženama i muškarcima, svećenicima i laicima.

Misno slavlje animirao je svojim sviranjem i pjevanjem sastav mladih CREDO.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 84 od 437
You are here  : Naslovnica