Župa Don Bosko

02.02.2015 SNIMANJE PRILOGA "PORTRET CRKVE I MJESTA" ZA PRIJENOS HRT MISE IZ NAŠE ŽUPE
Autor: Miljenko Golubic   
 img_9898_resize.jpg

Danas ,po lijepom i sunčanom danu ekipa HRT, novinarka  Zrinka Krešo  Lovrić, snimatelj Mile Trapavički, tonski snimatelj Toni Bertović i osvjetljivač Mario Vučković snimali su priloge za nedjeljnu emisiju,

Željeli smo vam prikazati što se događalo iza kamere prilikom snimanja priloga. 

Opširnije...
 
31.01.2015. PROSLAVA BLAGDANA SV.IVANA BOSCA
Autor: Miljenko Golubic   
img_9826_resize.jpg
Večerašnja proslava blagdana sv.Ivana Bosca započela je procesijom kroz župno dvorište.Misno slavlje predvodio je mons. Antun Sente mlađi, rektor svetišta sv. Josipa u Karlovcu uz asistenciju svećenika iz Kustošijanskog dekanata predvođenih dekanom preč.Vjekoslavom Meštrićem, župnikom  župe Uznesenja BDM u Stenjevcu i svećenika salezijanaca iz Podsuseda predvođeni župnikom don Nedjeljkom Nedićem i ravnateljem don Milanom Ivančevićem.
Opširnije...
 
31.01.2015. PROSLAVA BLAGDANA SV.IVANA BOSCA ZA MLADE
Autor: Miljenko Golubic   
img_9800_resize.jpg  Proslavu blagdana sv.Ivana Bosca za mlade proslavili smo misnim slavljem u podne koje je predvodio provincijal don Pejo Orkić. 
Opširnije...
 
28-30.01.2015. TRODNEVNA PRIPRAVA ZA PROSLAVU BLAGDANA SV.IVANA BOSCA
Autor: Miljenko Golubic   
img_9710_resize.jpg

Trodnevna priprava za proslavu blagdana sv.Ivana Bosca ove godine predvodio je don Petar Belina  večernjim sv.Misama.

Veliki broj vjernika sudjelovao je u misnom slavlju sva tri dana, a zbor mladih Sama Filija, župni zbor i gosti  zbor župe sv.Josip Radnik iz Donje Zdenčine su svojim pjevanjem uveličali trodnevnicu.

Opširnije...
 
05.01.2015.BLAGOSLOV VODE UOČI BOGOJAVLJANJA
Autor: Miljenko Golubic   
img_9441_resize.jpg
 

Duga je tradicija u Katoličkoj Crkvi da se uoči Bogojavljenja, ili na sam dan, blagoslivlja voda. Blagoslovljenom vodom škropi se narod Božji u crkvi, a potom  vjernici blagoslovljenu vodu nose u svoje domove i njome škrope obitelj, groblja, imanja, radionice, stoku. Blagoslov vode osim što nas podsjeća na Kristovo krštenje također je spomen i na naše krštenje po kojem smo očišćeni od iskonskog grijeha te postali djeca Božja i članovi njegova otajstvena tijela Crkve – novoga Naroda Božjega

Opširnije...
 
21.12.2014. BOŽIĆNO PISMO ŽUPNIKA
Autor: Miljenko Golubic   
pismo_upnika_2014_resize.jpg 

 Uz Božićno pismo našeg župnika don Nedjeljka Nedića, u nastavku možete pronaći  i raspored posjeta obiteljima i blagoslova stanova i prijavnicu za blagoslov.

Ppritiskom miša napismo, on će se uvećati da ga možete pročitati.

Opširnije...
 
21.12.2014.BOŽIĆNO PISMO KARDINALA BOZANIĆA
Autor: Miljenko Golubic   

 

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga

kardinala
Josipa Bozanića

 

 

   

 

Božić daje smisao
našoj sadašnjosti

 

1.

 Crkva na Božić moli Boga koji je divno sazdao čovječje dostojanstvo, a još ga divnije obnovio, da nam udijeli dioništvo u božanstvu svoga Sina, koji je rođenjem uzeo našu ljudsku narav (usp. Zborna molitva Euharistije Rođenja Gospodnjega). U toj je molitvi izražena srž Božićnoga otajstva: čovječje dostojanstvo i povezanost naravi i nadnaravnoga. Upravo se ti naglasci ističu u govorima što ih je papa Franjo održao neposredno prije došašća, 25. studenoga 2014. godine, u Strasbourgu, u Europskom parlamentu i Vijeću Europe. Papa je govorio na način koji se ne tiče poglavito političkih odnosa za budućnost Europe, nego se tiče srži čovjekova života i njegova odnosa prema drugim ljudima i svijetu. Ti Papini govori polaze od cjeline kršćanske Radosne vijesti, a osobno sam ih doživio kao dragocjeni dar u svjetlu Božjega utjelovljenja u Isusu Kristu.

Slijedeći Papine govore u Parlamentu i Vijeću, lako ćemo otkriti i terminologiju i sadržaj koji se izravno tiče božićnoga navještaja. On je iznimna poruka cijeloj Europi, a mi ga u Hrvatskoj čitamo u njegovoj aktualnosti za naš povijesni trenutak Crkve i naroda. Vrijedni su ti govori da se svi, ne samo ljudi u politici, na njih vraćamo, da ih razmatramo i da se pitamo na koji način istaknute vrjednote kao vjernici trebamo ugrađivati u hrvatsko društvo.

 

 

Opširnije...
 
21.12.2014.ČETVRTA NEDJELJA ADVENTA
Autor: Miljenko Golubic   
img_9410_resize.jpg

Jutroa na 4. nedjelju Došašća  ugledali smo okićene borove i lijepe jaslice u prezbiteriju naše župne crkve.

Hvala svima, ekipi koja je išla rušiti borove kod gospodina Željka Štuglina u Ivancu i kasnije ih postavila u prezbiterij. zatim svima koji su kitili borove i izradili jaslice.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 85 - 96 od 383
You are here  : Naslovnica