Župa Don Bosko

21.12.2014.BOŽIĆNO PISMO KARDINALA BOZANIĆA
Autor: Miljenko Golubic   

 

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga

kardinala
Josipa Bozanića

 

 

   

 

Božić daje smisao
našoj sadašnjosti

 

1.

 Crkva na Božić moli Boga koji je divno sazdao čovječje dostojanstvo, a još ga divnije obnovio, da nam udijeli dioništvo u božanstvu svoga Sina, koji je rođenjem uzeo našu ljudsku narav (usp. Zborna molitva Euharistije Rođenja Gospodnjega). U toj je molitvi izražena srž Božićnoga otajstva: čovječje dostojanstvo i povezanost naravi i nadnaravnoga. Upravo se ti naglasci ističu u govorima što ih je papa Franjo održao neposredno prije došašća, 25. studenoga 2014. godine, u Strasbourgu, u Europskom parlamentu i Vijeću Europe. Papa je govorio na način koji se ne tiče poglavito političkih odnosa za budućnost Europe, nego se tiče srži čovjekova života i njegova odnosa prema drugim ljudima i svijetu. Ti Papini govori polaze od cjeline kršćanske Radosne vijesti, a osobno sam ih doživio kao dragocjeni dar u svjetlu Božjega utjelovljenja u Isusu Kristu.

Slijedeći Papine govore u Parlamentu i Vijeću, lako ćemo otkriti i terminologiju i sadržaj koji se izravno tiče božićnoga navještaja. On je iznimna poruka cijeloj Europi, a mi ga u Hrvatskoj čitamo u njegovoj aktualnosti za naš povijesni trenutak Crkve i naroda. Vrijedni su ti govori da se svi, ne samo ljudi u politici, na njih vraćamo, da ih razmatramo i da se pitamo na koji način istaknute vrjednote kao vjernici trebamo ugrađivati u hrvatsko društvo.

 

 

Opširnije...
 
21.12.2014.ČETVRTA NEDJELJA ADVENTA
Autor: Miljenko Golubic   
img_9410_resize.jpg

Jutroa na 4. nedjelju Došašća  ugledali smo okićene borove i lijepe jaslice u prezbiteriju naše župne crkve.

Hvala svima, ekipi koja je išla rušiti borove kod gospodina Željka Štuglina u Ivancu i kasnije ih postavila u prezbiterij. zatim svima koji su kitili borove i izradili jaslice.

Opširnije...
 
20.12.2014. U VISILICAMA KUGLAMA NOVE LED ŽARULJE
Autor: Miljenko Golubic   
img_9405_resize.jpg

U lađi naše župne crkve ,ovaj tjedan u svjetiljkama visilicama oblika kugle ugrađene su nove žarulje LED tehnologije.Manja potrošnja, uz veću efikasnost i dugotrajnost karakteristike su LED žarulja.

Vjerojatno ste primijetili da smo za Uskrs u prezbiteriju crkve također ugradili reflektore LED tehnologije.

Radove na zamjeni žarulja i reflektora izvela je tvrtka EKO LINIĆ d.o.o. iz Podsusedskog dolja.

Opširnije...
 
06.12.2014. KONCERT KUDa KLAS POVODOM 30 GODINA DJELOVANJA
Autor: Miljenko Golubic   
 img_9368_resize.jpg

 KUD KLAS iz Podsuseda večerašnjim koncertom u dvorani Sutinska vrela, proslavio  je trideset godina djelovanja. Koncert "PONOVNO ZAJEDNO 2014" oduševio je osamstotina podsuseđana i prijatelja. Gosti večerašnjeg koncerta bili su KUD BJELOVAR , KUD Čiće i FA  SKUD IVAN GORAN KOVAČIĆ.U večerašnjem govoru , predsjednik KUDa KLAS g.Rene Glažar prisjetio se da je izdavanje monografije o Podsusedu i župnika don Tunje Blaževića koji je "krivac" za nastavak djelovanja.

Članovi KUDa KLAS često nastupaju svojim pjevanjem u našoj župnoj crkvi kod proslava blagdana i koncerata.

Želimo članovima KUDa Klas daljnji uspješan nastavak rada i zahvaljujemo se što zajedno proslavili 30 godina djelovanja.

Opširnije...
 
06.12.2014. STIGAO SVETI NIKOLA U NAŠU ŽUPU
Autor: Miljenko Golubic   
img_8912_resize.jpg
 Sveti Nikola stigao je 6.12.2004 godine u našu župnu  crkvu gdje ga je dočekalo mnoštvo najmlađih. Prigodni program izveli su mladi polaznici osnovne škole ban Josip Jelačić u Podsusedu pod vodstvom sestre Štefice i Nevenke Trlek.
Opširnije...
 
01,12,2014. ZORNICE U PROSINCU
Autor: Miljenko Golubic   
img_8864_resize.jpg
 ZORNICE U PROSINCU.... već su postale tradicionalne. Svaki dan osim nedjeljom i blagdanom u rano jutro s početkom u šest sati mnoštvo župljana slavi misu zornicu, a po završetku misnog slavlja žure na posao ili svojim obavezama.
Opširnije...
 
30.11.2014. PREDSTAVLJENI KANDIDATI ZA PRIMANJE SVETE POTVRDE
Autor: Miljenko Golubic   
 img_8856_resize.jpg  Danas 30.studenoga na sv.misi u 9 sati predstavljeni su župljanima kandidati za primanje svete potvrde. Četrdesetak kandidata  u procesiji ušli su u crkvu u pratnji svoje vjeroučiteljice i župnika.  
Opširnije...
 
22.11.2014 PJEVAČI PROSLAVILI BLAGDAN SV.CECILIJE SVOJE ZAŠTITNICE
Autor: Miljenko Golubic   
 img_8657_resize.jpg  Pjevači  našoj župi su 22. studenoga 2014.godine proslavili blagdan sv.Cecilije zaštinice pjevača. U zajedničkoj proslavi u župnj blagovaoni okupilo se tridesetak pjevača predvođeni gospodinom Brankom Rakasović i gđom Božicom Veršić.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća » Kraj »»

Stranice 97 - 108 od 389
You are here  : Naslovnica