Župa Sv. Ivan Bosco

Župa "Sv. Ivan Bosco"

Blagdan Majke Božje Bistričke, 13.07., ove je godine bio na drugu subotu u srpnju kada župa Sv. Ivan Bosco i prijatelji tradicionalno hodočaste našoj Nebeskoj Majci.

Krenuli smo u 2 sata ujutro iz kapelice svetog Martina u Podsusedu. S nama je i ovog puta hodočastio i don Branko Bendra, SDB, koji nas je na početku blagoslovio, a zatim bio naša duhovna potpora i ispovjednik. Ispovijed na hodočašću vrlo je posebna jer osjećamo kao da hodimo i razgovaramo sa samim Gospodinom Isusom, s prijateljem.

Bez obzira na godišnje odmore i najavljene velike vrućine, Marijini štovatelji odazvali su se u velikom broju, uključujući veći broj djece i onih kojima je ovo prvo hodočašće, te naši novodoseljeni župljani u Podsusedu.

Naša Nebeska Majka svakog zove kroz nutrinu naših srca, katkad kroz poziv nama bliske osobe te na mnoštvo drugih maštovitih načina. Uvijek nas iznenadi, a mi joj se odazivamo onako kako smo u mogućnosti.

Koji mogu hodaju, koji mogu voze okrijepu putem (hladnu vodu, sokove, kavu, kolače, voće). Gospodin Miljenko Golubić nas dugi niz godina prati kombijem vozeći torbe i one koji putem smalakšu. Ove godine smo imali i besplatan autobus za povratak iz Marije Bistrice od naše drage gospođe Nevenke Bišćan.

 

Odmor “kod zadnjeg gemišta”.

Možda nije bilo sve savršeno, samo smo ljudi. Svjesni smo svojih mana, slabosti i grešnosti, ali i dobrih namjera, volje i vjere da povjeravajući sebe, svoje najmilije i cijeli svijet Bezgrešnom Srcu Marijinu sigurno dolazimo Dobrom Ocu koji nas u Sinu Isusu neizmjerno ljubi, spašava i otkupljuje. Ovo hodočašće je jedan od načina u našim životima na koji Nebu kažemo hvala.

Hvala što postojimo, hvala što smo ljubljeni!

S vjerom i nadom u ponovni susret i zajedništvo budite blagoslovljeni, širite mir, dostojanstvo, ljubav, svijetlite i budite nositelji Krista kamo god vas Njegova ljubav vodila.