Župa Sv. Ivan Bosco

Župa "Sv. Ivan Bosco"

Tradicionalno se 3. adventska nedjelja obilježava kao Nedjelja Caritasa. Tako će se i ove godine, 17. prosinca, uz slogan „Blagovjesnici siromasima“ (Usp. Iz 61, 1) u svim župama Hrvatske biskupske konferencije prikupljati darovi vjernika – novčani ili u naravi – za župni, biskupijski i nacionalni Caritas. Skrbiti za ljude u potrebi dio je našeg svakodnevnog poslanja, stoga je svaki vaš način uključivanja i podupiranja rada Caritasa tijekom cijele godine dobrodošao.

Pripreme već traju

Ovaj tjedan pripremali smo pakete za podjelu našim korisnicima. Sutra ih razvozimo po njhovim domovima. Ova tradicija u župi traje preko deset godina. Želja nam je da nitko na Božić ne oskudjeva u hrani, slatkišima i ostalim osnovnim potrepstinama za dostojanstven život.

Slatkiše smo skupljali i u našoj školi. Akcija je veoma uspješno provedena pod sloganom – TJEDAN DOBROTE 

A sudjelovao je i naš podsusedski vrtić

 

Dječica su se radovala pomažući slatkiše dostaviti župnom Caritasu.

Članovi župnog Caritasa vrijedno su proteklih dana skupljali i kupovali artikle za ovogodišnje pakete za potrebite koje smo im u subotu i podijelili.

 

Nakon obavljenog posla, uz kavu analiziramo učinjeno i promišljamo o ljudima koje smo obišli i o tome kako dalje.

Paketi su dostavljeni, ali dobro djelo nikad nije gotovo.

Sutra je nedjelja Caritasa. Otvorite svoja srca. Posjetite nas kod naše kućice ispred crkve, a uvijek se možete uključiti i svojom donacijom n i dođite na koncert.a naš račun.

Župni Caritas župe sv. Ivana Bosca Podsused; Vinobreška 2, 10090 Zagreb; IBAN: HR37 2360000-1500070657

Slobodno mobitelom uslikajte uplatnicu 🙂 i dođite na koncert.

Hvala svima koji su se uključili i darovali sredstva i vrijeme za potrebne. Božji blagoslov!

 

Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.” (Matej 25:34)

 

“Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!”