Župa Sv. Ivan Bosco

Župa "Sv. Ivan Bosco"

3. prosinca, nedjelja. Nova je liturgijska godina. Počinje iščekivanje. Upalili smo prvu svijeću došašća. Nada. Vrijeme je za mise zornice.

4. prosinca, 6 sati. Župljani polako, u tišini, jedan po jedan i obitelji sa djecom, pune crkvu. Ori se Anđeo Gospodnji. Crkva odiše vjerom, mirom, molitvom i nadom u iščekivanju našeg kralja, Gospodina Isusa Krista. Dođi Gospodine u naša srca i naše domove.

5. prosinca, 19 sati. Crkva je puna djece. Dolazi sv. Nikola. Krampusi rade gužvu i metež oko djece. Stižu sveti anđeli i pokazuju da su to dobra djeca ispunjena vjerom i krampusi brzo odlaze. Djeca promatraju svetog biskupa Nikolu da nije slučajno nešto zaboravio. Vidi Nikola dječje uzbuđenje, ali prije darova malo iznenađenje. Zna Nikola da među ovim mališanima ima nekoliko posebno hrabrih. Dobro je obaviješten da je šestero mladih prije par mjeseci sudjelovalo na dva hodočašća u Mariju Bistricu. Troje na biciklijadi i troje pješice. Za njih su pripremljene posebne diplome. Djeca su bila iznenađena, zahvalna i vesela. Napokon dolaze na red darovi. Nikola svima dijeli darovi sa slatkišima. Dječji zbor Dominika Mazzarello s voditeljicom Anom Crnčec pjevaju pjesmu, a animatori izvode kratki skeč s asistentom Tomislavom Šimunovićem, SDB. Župnik don Tunjo Blažević pozdravlja dječicu, roditelje i bake.

Nakon ovih radosti na početku došašća sad ćemo lakše iščekivati Božić.

Božji blagoslov svima!